Zdravlje KULTUROM DO ZDRAVLJA

Tražite idealnog muškarca? Pokušajte u najbližem muzeju!

  • Autor: tportal.hr
  • 24.5.2011 10:27:59
  • 24.5.2011 9:23:35

Ako ste u potrazi za muškarcem koji je zdrav i zadovoljan, možda biste ga trebali potražiti u muzeju ili umjetničkoj galeriji. Muškarci koji redovito uživaju u kulturnim aktivnostima će vjerojatno biti u boljoj psihičkoj i fizičkoj formi za razliku od onih kojima kultura nije prvi možda izbor kako će provesti slobodno vrijeme

Odlazak u kazalište, na koncerte, pa čak i u kino rezultira brojnim korisnim efektima za zdravlje muškaraca, uključujući manju depresiju i anksioznost. Ženama kultura također koristi, ali ne u istoj mjeri, navodi se u studiji koju citira Daily Mail.

Istraživanjem kojim je bilo obuhvaćena gotovo 51.000 odraslih osoba utvrđeno je da su mentalno najzdraviji muškarci oni koji nisu samo zainteresirani za konzumiranje kulture, nego i oni koji aktivno sudjeluju u njoj. U provedenoj anketi postavljana su pitanja o receptivnim kulturnim aktivnostima, uključujući podatke o frekventnosti posjećivanja muzeja, izložbi, koncerta, predstava, kina i sportskih događaja.

Ispitanici su bili anketirani o kreativnim kulturnim aktivnostima u kojima eventualno sudjeluju. Rezultati su pokazali da su kulturne aktivnosti značajno povezane s dobrim zdravljem i općim zadovoljstvom životom. No rezultati su pokazali da muškarci imaju posebne koristi od receptivnih kulturnih aktivnosti, dok se žene bolje osjećaju sudjeluju li u kreativnim aktivnostima.

Studija objavljena u časopisu Journal of Epidemiology and Community Health, sugerira da vjerske, društvene i kulturne aktivnosti mogu poboljšati kvalitetu života i smanjiti stres, što dovodi do manjeg oštećenja DNA.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više