SUNČEV KAPITAL

Zaštitite kožu od prvih sunčevih zraka uz Vichy Capital Soleil

20.05.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Kao vodeća marka među kozmetičkim proizvodima koji su dostupni u ljekarnama diljem Europe, Laboratoriji Vichy razvili su od 1993. godine liniju proizvoda Capital Soleil te informiraju javnost o važnosti zaštite od sunca, koja bi se trebala početi primjenjivati već u ranoj mladosti. Linija uključuje najnapredniju, najučinkovitiju i najsigurniju zaštitu od sunca

Jedinstvena formula Capital Soleil je sastavljena od:
- Filter sustava sa supstancom Mexoryl® SX-XL: Djeluje protiv UVB-zraka na površini kože i UVA-zraka dublje u koži te sprječava hiperpigmentaciju.
-Mineralnog kompleksa: Potječe iz termalne vode Vichy, kao pravi prirodni antioksidans. Ekskluzivni mineralni kompleks u Capital Soleil proizvodima štiti kožu od sunca i pruža dodatnu zaštitu.

Bit linije skriva se u samom njezinom imenu - Capital Soleil ili sunčev kapital. Sunčev Kapital je kongenitalna sposobnost kože da štiti svoje unutarnje strukture i održava normalno funkcioniranje, čak i kada je izložena štetnom sunčevom zračenju. Razlikuje se ne samo između djece i odraslih, već i od osobe do osobe (ovisno o fototipu), a s godinama se smanjuje. Da bi zaštitili zdravlje kože, moramo zaštititi i njezin sunčev kapital.

U prvim sunčanim danima preporučljivo je nanositi viši faktor zaštite od sunca, jer koža u to vrijeme treba snažnu zaštitu. Capital Soleil proizvodi namijenjeni su zaštiti lica, lagane su teksture i daju koži mat učinak. Ne zaboravite osjetljive dijelove kao što su nos, uši, pigmentacije i zaštitu usana te pronađite svoje omiljene proizvode za punu zaštitu lica.

Do puberteta pigmentacijski sustav kod djece još nije u potpunosti razvijen, zato je dječja koža osjetljivija od kože odraslih. U jednom danu na plaži, dječja je koža u odnosu na kožu odrasle osobe, tri puta više podložna utjecaju UV zraka, jer je njen sunčev kapital ('Capital Soleil') manji. Izlaganje suncu može utjecati na razvoj mnogih simptoma koji povećavaju rizik od raka u kasnijoj dobi.

Zaštitite djecu od sunca na više načina:
•upotrebom dječjih krema za sunčanje s višim faktorom
•sprimjerenom odjećom i pokrivalima za glavu koji štite nježnu dječju kožu
•zaštitom od UVA/UVB zraka
•obratite posebnu pozornost na izložene dijelove tijela kao što su uši, vrat, vrat i ruke dok koristite zaštitni faktor

Proizvodi s visokim zaštitnim faktorom u sebi sadrže umirujuću termalnu vodu Vichy te vitamin E koji djeluje protiv slobodnih radikala. Proizvodi na koži stvaraju poseban zaštitni sloj koji hidratizira kožu 12 sati. Formula je testirana na osjetljivoj koži pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom. Tekstura je ugodna i praktična, pijesak se na nju ne lijepi te je otporna na višekratno kupanje.