Zdravlje VITAMIN D ZA SUPER SPERMU

Ako žele biti plodni, muškarci se trebaju sunčati

  • Autor: tportal.hr
  • 17.5.2011 11:05:15
  • 17.5.2011 10:15:03

Muškarci koji žele sačuvati svoju plodnost trebali bi se više izlagati suncu. Zašto? Tako će povećati količine vitamina D u svojemu tijelu, a samim time i plodnost

Danski znanstvenici su otkrili da muškarcima koji imaju problema s plodnošću vrlo često nedostaje vitamina D. Iz toga su izveli zaključak da bi se muškarci trebali češće izlagati suncu da bi si osigurali dovoljne količine vitamina D, a samim time i dugotrajnu plodnost.

U istraživanju danskih znanstvenika sudjelovalo je 300 muškaraca. Čak 44 posto njih imalo je nisku razinu vitamina D u tijelu, a oni s najmanjom količinom važnog vitamina imali su i lošu kvalitetu spermija.

Iako ne mogu točno pojasniti kakva je povezanost plodnosti i vitamina D, znanstvenici misle da je u pozadini svega kalcij, čiju apsorpciju pojačava upravo vitamin D.

Martin Blomberg, voditelj istraživanja, muškarcima savjetuje sunčanje kao dobar način očuvanja plodnosti. 'Uz pomoć sunčanja razine vitamina D mogu se dovesti u normalu, a time se može povećati i kvaliteta sperme', istaknuo je Blomberg.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više