BIVŠA CIGARETA

Kreće kampanja za prestanak pušenja

12.05.2011 u 15:11

Bionic
Reading

U povodu 31. svibnja, Svjetskog dana nepušenja, u Hrvatskoj će se održati kampanja kojoj je cilj ohrabriti sve one koji žele prestati pušiti

Nevladina udruga Difrakcija u ožujku ove godine započela je nacionalnu javno-zdravstvenu kampanju BIVŠE I BIVŠI – PREKID KOJI SE PAMTI, s ciljem kreiranja pozitivnog stava građana Republike Hrvatske da je moguće prestati pušiti i stvaranja ohrabrujućeg društvenog okruženja za sve pušače koji žele prestati pušiti.


U promotivnoj fazi kampanje većina aktivnosti će se medijski prezentirati do 31. svibnja, Svjetskog dana nepušenja. Ciljevi kampanje će se ostvarivati prikupljanjem video izjava bivših pušača i pušača koji žele prestati pušiti. Video izjave će se moći snimiti na glavnim trgovima Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke putem video kioska, a također će biti omogućeno izravno stavljanje video sadržaja na internetske stranice kampanje, www.bivsi.hr, na kojima će svi pušači koji žele postati bivši biti u mogućnosti dobiti korisne savjete i podršku.

Pokrovitelj kampanje je predsjednica Vlade Republike Hrvatske, gđa. Jadranka Kosor, a partneri kampanje su Grad Zagreb – Ured za zdravstvo, socijalnu skrbi i branitelje, Grad Osijek – Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo, Grad Rijeka – Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo u tijeku, Liga za borbu protiv raka Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatsko pulmološko društvo, Hrvatsko onkološko društvo i Udruga profesor Baltazar.