OTKRIVA GWYNETH PALTROW:

Voda s kokosom i sok od kelja - recept za vitku liniju

18.04.2011 u 09:43

Bionic
Reading

Za većinu su voće ili krekeri sasvim dovoljan međuobrok. No Gwyneth Paltrow užina tekućine - 38-godišnja glumica otkrila je da omiljene namirnice najčešće konzumira u tekućem obliku, a to uključuje kokosovu vodu i sok od kelja

Majka dvoje djece u najnovijem izdanju časopisa Self, čiju naslovnicu krasi njezino senzacionalno tijelo u bikiniju, otkriva detalje svog zdravog i strogog režima prehrane.

Glumica kaže da izbjegava nezdravu hranu te da pije puno tekućine. 'Sirovi bademi s rozinama, kokosova voda ili, najčešće, sok od kelja, limuna i vode s malo agave', priznaje Gwyneth. 'Pokušavam izbjegavati pržene krumpiriće. Oni su, naime, moja slabost.'

Gwyneth nije u potpunosti bila zadovoljna svojim vitkim tijelom na kojem joj se najmanje sviđala stražnjica. U suradnji s osobnom trenericom fokusirala se na rješenje ili, kako kaže, na redizajn tog svog malog problema.

Njezin se režim treniranja sastoji od 45 minuta cardio vježbi pet dana tjedno, jer, veli, voli jesti, a 45 minuta posvećuje istezanju i oblikovanju muskulature. Tijelo joj je sada u sjajnoj formi: 'Nikada nisam mislila da imam super tijelo. Bila sam koščata gore i široka dolje, ali moja trenerica mi je potpuno promijenila stražnjicu, noge, ruke i trbuh.' Savršeno tijelo za bikini nikad ne bi imala, priznaje, bez mahnitog vježbanja.

Paltrow je nedavno izdala knjigu recepata 'Tatina kći', posvećenu ocu Bruceu Paltrowu koji je 2002.  izgubio bitku s karcinomom. Paltrow je priznala da je tatu, kojem je bio dijagnosticiran rak grla, pokušala spasiti dijetom bez mesa, šećera, alkohola i glutena.

Dugo je bila na makrobiotskom režimu prehrane, no kada je nosila kćer Apple (koja sada ima šest godina) promijenila je prehranu: 'Nisam mogla jesti smeđu rižu za sve novce ovog svijeta. Htjela sam sir na žaru i veliki sladoled, a možete pretpostaviti koja je želja pobijedila.'

'Kad je moja kći počela jesti krutu hranu, vratila sam se organskoj prehrani. Još se uvijek pitam bi li moj otac danas bio živ da je odrastao jedući zdraviju hranu', kaže Gwyneth.