Zdravlje ŠOKANTNO

Žene su spremne žrtvovati godinu dana života za savršeno tijelo

  • Autor: tportal.hr
  • 31.3.2011 12:51:24
  • 31.3.2011 10:35:51

Milijuni žena diljem svijeta toliko su nezadovoljni vlastitim izgledom da su spremni, kada bi to bilo moguće, mijenjati minimalno godinu života za savršeno tijelo, pokazuju su uznemirujući rezultati istraživanja

Istraživanje koje je provela udruga za poremećaje u prehrani Succeed Foundation u Velikoj Britaniji obuhvatilo je djevojke i žene u dobi od 18 do 65 godina te otkrilo da je najmanje jedna trećina njih spremna živjeti kraće i žrtvovati koju godinu života u svrhu besprijekorne linije poput one koje ima model Kelly Brook ili glumica Scarlett Johansson.

Rezultati istraživanja još više šokiraju zbog činjenice da gotovo ni jedna ispitanica u tome trenutku nije patila od pretilosti. Tako je 16 posto žena izjavilo da bi mijenjalo godinu dana života za savršeno tijelo, a njih 10 posto spremno je žrtvovati do pet godina za isti cilj, dva posto žena žrtvovalo bi deset godina, a jedan posto žena pristalo bi čak i na 25 godina kraći životni vijek. Konačni rezultat istraživanja pokazao je da bi, od 320 ispitanih žena, njih 30 posto bilo spremno na tu 'razmjenu'.

Osim godina života za besprijekornu liniju žene su spremne žrtvovati i mnogo više. Tako njih 13 posto bi bez problema pristalo na pet tisuća funti manju plaću, osam posto bi se odreklo promaknuća na poslu, sedam posto žena za savršenu liniju žrtvovalo bi vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima, a isti broj bi bio spreman odreći se zdravlja.

Najveći broj ispitanih žena priznaje je da bi volio smršavjeti šest kilograma, a najviše se dive besprijekornoj liniji manekenke Kelly Brook. Osim Kelly Brook, kao uzore navode i pjevačicu Beyonce te glumice Jessicu Albu i Scarlett Johansson.

Stručnjakinja za poremećaje u prehrani Phillippa Diedrichs upozorava da je ovo istraživanje pokazalo da nesigurnost i nezadovoljstvo izgledom ne jenjava tijekom godina te da je ženama vanjski izgled znatno važniji nego što se do sada mislilo. Osim toga, konstantno nezadovoljstvo vlastitim tijelom i neprekidno prakticiranje rigoroznih dijeta narušava psihičko i fizičko zdravlje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više