7. TRAVNJA

Pridružite se obilježavanju Svjetskog dana zdravlja

30.03.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje organizira obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 7. travnja

Sukladno temama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, koja podupire ovaj događaj, program

obilježavanja Svjetskoga dana zdravlja održavat će se u razdoblju od 6. travnja do 9. travnja.

U srijedu, 6. travnja u 11 sati u prostorijama Grada Zagreba bit će održana konferencija za medije. Na sam Dan zdravlja 7. te 8. travnja bit će organizirano niz predavanja u Info-šatoru na Trgu kralja Tomislava, a 9. travnja možete se pridružiti akciji za građane na Preradovićevom trgu.

Na sam Dan zdravlja 7. travnja na Trgu Kralja Tomislava u 11 sati dr. sc. Blaženka Kos, izvanredna profesorica na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će predavanje na temu 'Spasonosni lijekovi na krivom mjestu'. U 12.30 sati molekularna biologinja i docentica na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Gordana Maravić-Vlahoviček održat će predavanje na temu 'Bakterijska rezistencija na antibiotike', u 14 sati doc. dr. sc. Vlaho Brailo, dr. stom. sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će predavanje na temu 'HIV i virusni hepatitisi – transmisija u stomatološkoj praksi'.

U petak, 8. travnja na Trgu kralja Tomislava u 12 sati gost predavač bit će doc. dr. sc. Ivan Kosalec, mag. pharm. s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za mikrobiologiju, govorit će na temu 'U borbu s mikrobima racionalno!', a u 15 sati Antoinette Kaić Rak, dr. med., Svjetska zdravstvena organizacija u Hrvatskoj, u predavanju namijenjenom stručnjacima predstavit će nove smjernice SZO-a.

Subota, 9. travnja, rezervirana je za javnost kad će se građanima na Trgu Petra Preradovića dijeliti promotivni materijali, jabuke, voda i slično.