Zdravlje PRIRODNA DOBROBIT

Dokazano - smijeh je stvarno lijek!

  • Autor: tportal.hr
  • 10.3.2011 11:45:06
  • 10.3.2011 9:50:33

Ono što se zapravo zna već dulje vrijeme, sada je i dokazano u praksi - smijeh doista liječi, i to bolje od lijekova i drugih skupih terapija

Još je jedno istraživanje potvrdilo da je smijeh uistinu najbolji lijek. Uz smijeh se brže krećete cestom oporavka i može vam pomoći više od bilo kojeg skupog lijeka na svijetu, tvrde stručnjaci.

Svoje teze temelje na petogodišnjem istraživanje u kojemu su sudjelovali ljudi s čirevima na nogama. Otkriveno je da smijeh stimulira dijafragmu koja je potom igra važnu ulogu u protjecanju krvi kroz organizam. Rezultat? Ubrzani oporavak pacijenata.

Za razliku od smijeha, kako pojašnjavaju stručnjaci sa sveučilišta Leeds’ School of Healthcare, skupi ultrazvuk i drugi lijekovi ne pomažu, odnosno pomažu znatno manje nego što se očekivalo.

Tradicionalna njega također može puno pomoći, a očituje se u obliku dodira liječničkog osoblja, tople riječi, pokoje šale i, dakako, smijeha. 'Zaboravite tehnologiju. Najbolja preporuka za pacijente je dobra tradicionalna njega i povremeni smijeh od srca', navodi se u izvješću istraživanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više