BRZO RJEŠENJE

Što vam može odmah popraviti raspoloženje

22.02.2011 u 11:29

Bionic
Reading

Uz gomile knjiga, savjeta, pa čak i kolegija o sreći, koji se održavaju na nekim sveučilištima, biti sretan čini se kao posao. No ne treba biti baš tako teško. Neka istraživanja na tu temu pokazala su da male i jednostavne stvari mogu učiniti sretnijim naš život

Evo na što trebate pripaziti:

Budite zahvalni
Ne prevrćite očima na sve što vam ide na živce. Napišite na papir stvari zbog kojih trebate biti zahvalni. I to je posao, no na taj način ćete se podsjetiti na dobre stvari u svom životu.

Budite što više na otvorenom
Velika soba s visokim plavim stropom, svježim zrakom i travnatim podom. Samo pet minuta šetnje ima blagotvoran utjecaj na osjećaj sreće.

Vježbajte
Stručnjaci tvrde da je to najbrži način da postanete sretni. Neke studije, naime, tvrde da je vježbanje svojevrsni antidepresiv koji će vam podići raspoloženje i umanjiti stres jer tijelo tada otpušta endorfin, vrstu enzima zaslužnog za osjećaj euforije.

Kreirajte sretnu playlistu na svojoj MP3-ici
Znate i sami, a i znanstvenici su dokazali, da slušanje glazbe može popraviti raspoloženje.

Doručkujte
Nećete biti mrzovoljni i lakše ćete se nositi sa zadacima. Šalica kave ili čaja se ne računa.

Fotografijama obitelji ukrasite radni prostor
Uljepšajte prostor fotografijama
Fotografije prijatelja i obitelji na vašem hladnjaku ili oko radnog stola popravit će vam raspoloženje.

Bacite pogled na zgodne muškarce
Pogled na zgodne dečke izmamit će vam osmijeh. Odaberite nekoga tko vam je ultra seksi.

Mrzite svoj posao - ne očajavajte
Umjesto da čekate da vam daju otkaz i riješe vas vaše mizerije, ne dajte da vas posao određuje. Vjerujte da vas priprema za nešto puno bolje.

Redoviti obroci
Pojedite nešto svaka tri do četiri sata i osigurajte svom tijelu dovoljno energije te držite šećer pod kontrolom.

Činite manje
Jako puno ljudi vjeruje da će, ukoliko učine što više stvari i odrade što više poslova, biti sretniji. Baš suprotno, kaže životni trener poznatih osoba, Ziff Lester. Previše je toga što trebamo obaviti i zato bismo trebali znati stati te jednostavno ne činiti ništa da bismo se osjećali sretnije.

Ranije iditeu krevet
Tijelo treba minimalno sedam sati odmora da bi bilo spremno za idući dan. Zapamtite to te idući put ranije krenite u krevet.

Manje 'bijele hrane'

Šećer i bijelo brašno smanjit će vam razinu energije i raspoloženje. Svaki obrok treba imati bar malo cjelovitih žitarica, proteina, zdravih masnoća i ugljikohidrata.