Zdravlje TVRDE ZNANSTVENICI

Vrtna biljka čudotvorno liječi rak kože

  • Autor: tportal.hr
  • 26.1.2011 13:58:19
  • 26.1.2011 10:36:50

Biljke koje rastu u vrtovima pomažu pri liječenju raka kože, tvrde znanstvenici u novom istraživanju. Sok biljke mlječike može uništiti određen tipove stanica raka čim se pojave na koži

Mlječika obično raste pokraj manje prometnih cesta i šuma, pozitivno djeluje na suzbijanje raka kože, a čarobni sastojak se nalazi u soku te biljke koji uništava stanice raka kože. Stoljećima se koristi kao narodni lijek za astmu, bradavice te nekoliko oblika raka. No, po prvi put tim znanstvenika iz Australije došao je do znanstveno dokazane činjenice da je sok iz biljke Euphorbia peplus, odnosno vrtne mlječike, ljekovit.

Istraživanje je provedeno na 36 pacijenata, s ukupno 48 mjesta na koži pogođenih tom bolešću, kojima klasična medicina nije mogla pomoći te im je nekoliko dana zaredom koža premazivana sokom iz biljke. Kako tvrde znanstvenici, prvi rezultati su bili impresivni te je čak 41 mjesto zahvaćeno rakom nestalo.

Osim izlječenja, kako tvrde znanstvenici, i koža oboljelih pacijenata je ostala neoštećena i zdrava. Britanski stručnjaci ipak tvrde da se cijelo istraživanje mora ispitati te ne preporučuju ljudima da to pokušavaju sami kod kuće je sok iz biljke može biti štetan za oči i ne smije se stavljati u usta.

Kimberley Carter, članica britanskog dermatološkog udruženja, tvrdi: 'Testirana skupina je bila vrlo mala, stoga će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se situacija dalje razvijati i što ćemo još otkriti o soku i biljke mlječike.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više