Zdravlje DOBRA VIJEST ZA ŽENE

Stižu vitaminske kapsule za borbu protiv PMS-a

  • Autor: tportal.hr
  • 17.1.2011 11:17:27
  • 17.1.2011 10:58:08

Kapsula koja sadržava koktel esencijalnih ulja i vitamina mogla bi olakšati muke PMS-a milijunima žena, ali i njihovim muškarcima koji se često žale da i sami pate onih dana u mjesecu zbog ženskog ponašanja

Ako je vjerovati najnovijim otkrićima, mučni PMS mogao bi postati stvar prošlosti. Testovi su pokazali da bi prirodni nadomjesci mogli ublažiti simptome PMS-a za dvije trećine uz minimalne nuspojave.

Stručnjaci smatraju da bi pilule od mješavine zdravih masti i vitamina E mogle učiniti žensko tijelo manje osjetljivim na hormone koji su glavni krivci za tegobe predmenstrualnog sindroma.

Iako se na PMS često gleda kao na manju neugodnost, činjenica je da ta pojava pogađa oko tri četvrtine žena. Čak 40 posto žena smatra da im PMS narušava kvalitetu života. U ekstremnim slučajevima žene mogu postati i agresivne, a nerijetko se bore i s ozbiljnim depresijama. Neka su istraživanja pokazala i da su žene u tim danima manje produktivne na poslu što znači da PMS negativno utječe i na ekonomiju.

Smatra se stoga da bi kapsule koktela bile iznimno dobro rješenje i za žene, ali i za njihovu okolinu. Jedine nuspojave koje su se pojavile tijekom testiranja kapsula bile su bol u trbuhu i kasniji početak mjesečnice. Ako kapsule dobiju zeleno svjetlo struke, mogle bi postati revolucionarno otkriće za ženski rod.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više