I KRAĆE ŽIVE

Muškarci su lošijeg zdravlja od žena

24.12.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Rezultati najnovijeg istraživanja ne idu u prilog jačem spolu. Uočeno je da muškarci imaju znatno lošije zdravstveno stanje nego žene

Muškarci se manje brinu za vlastito zdravlje od žena. Češće se ozljeđuju, rijetko idu liječniku i ignoriraju upozorenja tijela. Američko istraživanje organizacije Men's Health Network pokazuje da jedan od pet muškaraca ima srčanih tegoba, jedan od tri ima visoki krvni tlak, a tri od četiri su pretila.

Zbog svega toga muškarci žive kraće od žena. 'U odnosu na žene, muškarci potpuno zanemaruju zdravlje. To pokazuju i statistike jer od bolesti koje su najveći uzročnik smrti češće obolijevaju muškarci', istaknuo je Scott Williams iz organizacije Men's Health Network.

Jedini način da si muškarci produže životni vijek je veća briga oko vlastitog zdravlja. Kako ističu stručnjaci, muškarci moraju početi voditi računa o prevenciji. Prvi korak je posjet liječniku opće prakse koji potom pacijenta upućuje dalje. Stručnjaci upozoravaju da se i kod muškaraca mogu izliječiti brojne ozbiljne bolesti samo ako se otkriju na vrijeme.