Zdravlje MLADE STARICE

Zbog cigareta i brze hrane izgledamo četiri godine starije

  • Autor: tportal.hr
  • 22.12.2010 8:31:01
  • 22.12.2010 7:00:00

Da starosna dob postaje sve relativniji pojam, napokon je i znanstveno dokazano. Užurbani život, alkohol i cigarete u svijetu su uzrokovale epidemiju starenja među mladim ženama, zbog čega stanje njihova tijela ne odgovara starosnoj dobi

Zbog preranog starenja brojne moderne žene izgledaju u prosjeku četiri godine starije od svoje stvarne dobi, a najviše primjera tog trenda zamijećeno je na sjeverozapadu Europe.

Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo više od osam tisuća žena, za stariji izgled najzaslužnije su cigarete, konzumiranje alkohola, nezdrava hrana, solariji i nebriga za kožu. Neka od zanimljivijih saznanja o navikama suvremene žene su da jedna na pet ispitanica uopće ne koristi kreme za kožu, njih četvrtina dva do tri puta tjedno jede brzu hranu, a u prosjeku svaka ispitanica godišnje popuši 894 cigareta.

Isto je istraživanje pokazalo da u prosjeku 10 minuta dnevno, odnosno dva i pol dana svake godine brinemo o starenju.
Živi primjeri iz svijeta slavnih čiji izgled dobro potkrepljuje tvrdnje o preuranjenoj starostu su glumica Jennifer Aniston i pjevačica Amy Winehouse. Aniston poznata po zdravu životu s četrdeset i jednom godinom u odličnoj je formi, dok poharani izgled 27-godišnje Amy Winehouse svjedoči o njezinu prilično nezdravom životu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više