SOLO

Premijera dokumentarca 'Solo'

22.12.2008 u 15:00

Bionic
Reading

Cjelovečernji dokumentarni film 'Solo' priznatih hrvatskih scenarista i redatelja Tomislava Žaje i Davora Švaića, premijerno je prikazan 11. prosinca 2008. u kinu Europa u Zagrebu

Film je priča o iznimnom pothvatu Šime Stipaničeva, prvog Hrvata u povijesti koji je preplovio Atlantik od Francuske do Brazila prevalivši u 27 dana oko 8.000 km na brodu duljine 6,5 metara, isključivo na jedra i bez ikakve komunikacije s kopnom. Kamere montirane na brod jedini su svjedoci Šiminih 27 dana samoće u morskoj pustoši.

Na premijeri se moglo vidjeti mnogo poznatih hrvatskih umjetnika iz svijeta filmskog stvaralaštva. Producenti filma 'Solo' su Marina Andree (Studio dim), Darija Kulenović Gudan (Studio dim), Tomislav Žaja (Gral Film), Davor Švaić (Banana postprodukcija), koji je ujedno i montažer dokumentarca, te Šime Stipaničev. Snimateljski dio posla odradili su Šime Stipaničev i Jasenko Rasol, a filmsku glazbu potpisuje skladatelj Gordan Tudor.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a produkciju su potpomogli T Portal, Allianz osiguranje i Aqua Maritime.



Posjetitelji svakoga utorka i četvrtka mogu pogledati ukupno 50 minuta filma razdijeljenih u serijal od 10 klipova po pet minuta.

Solo na MAXzoni.