Ljubav i seks ZAVEDI ME NJEŽNO

Otkrivena tajna privlačnosti

  • Autor: tportal.hr
  • 24.11.2010 7:40:44
  • 24.11.2010 7:40:44

Nova znanstvena studija pokazala je da je tajna privlačnosti, ma koliko nam to čudno zvučalo, u načinu na koji naginjemo glavu

Istraživanje je pokazalo da muškarci i žene mogu biti privlačniji suprotnom spolu već ako promijene način na koji naginju glavu.

Žene su tako privlačnije ako nagnu glavu prema naprijed, da moraju gledati prema gore. Muškarci, suprotno tome, izgledaju muževnije kao malo nagnu glavu unatrag, tvrde znanstvenici.

'Pokušali smo saznati ima li promatranje lica iz različitih perspektiva kao rezultat razlike u visini između muškaraca i žena utjecaj na način na koji doživljavamo nečiju ženstvenost ili muževnost', kažu australski znanstvenici dr. Darren Burke i dr. Danielle Sulikowski sa Sveučilišta u Newcastleu koji su vodili ovo istraživanje.

Za svoje istraživanje služili su se računalno generiranim trodimenzionalnim modelima ženskog i muškog lica kojima su naginjali glavu u pet položaja, a ispitanici su ocjenjivali njihovu privlačnost, kao i njihovu muževnost ili ženstvenost.

U daljnjim istraživanjima pokušat će otkriti naginjemo li glavu nesvjesno kad flertujemo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više