Ljubav i seks RISKANTNO PONAŠANJE

Sve više žena prepušta se seksu na jednu noć

  • Autor: tportal.hr
  • 17.11.2010 8:38:48
  • 17.11.2010 8:00:00

Sve više žena upušta se u seks na jednu noć, ali mnoge gorko zažale – što zbog spolnih bolesti, a što zbog neželjene trudnoće i abortusa, pokazuje istraživanje u kojemu je sudjelovalo tisuću žena

Veliko istraživanje Daily Maila pokazuje da gotovo polovica ispitanica u dvadesetim godinama ima iskustvo seksa na jednu noć. Da to nije rezervirano samo za dvadesetogodišnjakinje, pokazuje i podatak da seks na jednu noć prakticira i 46 posto ispitanica u tridesetim godinama, kao i 45 ispitanica u 40 godinama. Usputni seks isprobala je i trećina žena u pedesetima.

Neke od njih zbog tog su iskustva požalila, i to ponajviše u skupini dvadesetogodišnjakinja, među kojima je najveća stopa spolnih bolesti, neželjenih trudnoća i abortusa. Kaju se i tridesetogodišnjakinje, ali ipak manje, dok zbog usputnog seksa ne žale ispitanice u 40-ima i 50-ima.

Uočeno je da je četvrtina ispitanica u 20-ima imala abortus upravo nakon jednonoćnih avantura. Pretpostavlja se da je to rezultat najveće plodnosti koja je karakteristična za tu dob. 'Nažalost, mnoge mlade žene abortus su počele doživljavati kao kontracepciju. Zaboravljaju da abortus ostavlja psihičke i fizičke posljedice te da nosi brojne rizike', istaknuo je dr. Andrew Fergusson koji je analizirao rezultate istraživanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više