VELIKA ZABLUDA

Muškarci misle da uvijek uspijevaju zadovoljiti partnericu

08.11.2010 u 10:29

Bionic
Reading

Možda ovo neće iznenaditi mnoge žene: muškarci misle da su u krevetu puno bolji nego što jesu. Njih čak 85 posto vjeruje i tvrdi da je žena s kojom su imali zadnji seksualni odnos doživjela orgazam

Znanstvenici su došli do zanimljivog otkrića: naime, dokazali su ono što veći broj žena već dugo pretpostavlja – muškarci misle da su puno bolji ljubavnici nego što doista jesu. Na pitanje je li žena s kojom su imali posljednji seksualni odnos doživjela orgazam, čak 85 posto muškaraca je odgovorilo potvrdno. Na isto to pitanje 64 posto žena dalo je potvrdan odgovor.

Za izostanak orgazma kod žena za vrijeme seksa znanstvenici okrivljuju muškarce - smatraju da su neki od njih jednostavno previše usmjereni na vlastito zadovoljstvo, te stoga zanemaruju zadovoljstvo partnerice.

Za usporedbu, znanstvenici navode primjer da muškarci više vole odnos koji uvijek uključuje penetraciju, dok žene više vole izmjenjivanje nekoliko radnji. Ovo istraživanje provelo je američko Državno istraživanje seksualnog zdravlja i ponašanja te je jedno od najiscrpnijih u zadnjih nekoliko desetljeća provedeno na temelju seksualnih navika Amerikanaca.

Pohvalno je to da je istraživanje pokazalo da sve veći broj mladih Amerikanaca koristi kondome kao zaštitu od spolno prenosivih bolesti i trudnoće te je njihovo korištenje postalo uobičajeno.