IGRE ZAVOĐENJA

Koji dio ženskog tijela mami muške uzdahe?

08.11.2010 u 08:36

Bionic
Reading

Kada je riječ o najdražem dijelu tijela na ženama, muškarci se općenito dijele na tri podjednako velike skupine – ljubitelje grudi, stražnjica i nogu

Teško da lijepo oblikovano i privlačno žensko tijelo neće privući muške čeznutljive poglede. Ipak, svaki muškarac ima svoj omiljeni dio ženskog tijela. Neki prvo pogledaju guzu, drugi bujni dekolte, a neki vitke noge.

Kako tvrde Allan i Barbara Pease u knjizi Velika škola govora tijela u izdanju Mozaik knjige, 'žensko je tijelo evoluiralo kao stalni, prenosivi spolni sustav signalizacije koji privlači mušku pozornost radi reprodukcije, a stražnjica, grudi i noge imaju najvažniju ulogu u tom procesu'.

Kada se radi o guzama, kako navode Allan i Barbara Pease, muškarcima su najprivlačnije one u obliku breskve. Kod životinja

Dekolteu i štiklama će rijetko koji muškarac moći odoljeti

naglašena stražnjica ukazuje na spremnost na parenje, pa tako i pogled na lijepu žensku guzu muškarce asocira na seks.

Ženske stražnjice imaju i druge dvije svrhe: funkcioniraju kao spremište masnog tkiva tijekom trudnoće i kao spremnik hrane za teška vremena. Nošenje dobro krojenih traperica je vrlo popularno jer naglašavaju stražnjicu te joj daju čvrst, zaobljen oblik.

Ono na što muškarci rijetko kada propuštaju spustiti pogled su dakako ženske grudi. Haljine s velikim izrezom i čvrsti grudnjaci naglašavaju dekolte često neodoljiv muškarcima. Kako kaže knjiga 'Velika škola govora tijela', sudeći prema svim istraživanjima, muškarci vole grudi svih oblika i veličina – a naglašeni rascjep između njih je ono što izaziva najviše podražaja.

Nije važno ima li žena grudi veličine limuna ili pak izgledaju poput lubenica – većina muškaraca im ne može odoljeti, a kada je i rascjep dostupan pogledima, u stanju su zaboraviti sve oko sebe. Same žene čak podsvjesno zavode muškarce grudima. Naime, žena kojoj se sviđa određeni muškarac najvjerojatnije će se nagnuti prema naprijed te prinijeti ruke uz tijelo, čime će stisnuti grudi i pokazati dekolte.

Međutim, niti pogled na ženske noge muškarce ne ostavlja ravnodušnima. Muškarci jednostavno obožavaju visoke pete jer njima žene naglašavaju svoju seksualnost, produžuju im se noge, svijaju leđa, izbacuje se stražnjica, prividno se smanjuju stopala te izbacuje zdjelica.

Kako tvrde u knjizi 'Velika škola govora tijela', većini muškaraca su draže žene s lijepo oblikovanim, debljim nogama nego one s tanjim, krhkijim jer dodatno masno tkivo na njima ukazuje na spolnu razliku između muških i ženskih nogu, a ujedno je to pokazatelj bolje laktacije.

Tako Allan i Barbara Pease tvrde: 'Muškarci vole kad ženske noge imaju atletski izgled, ali odbit će ih ako ona izgleda kao da bi mogla igrati nogomet za reprezentaciju.'