Ljubav i seks SUSJEDI

Spol promijenilo oko 160 Srba

  • Autor: tportal.hr
  • 12.2.2009 8:46:15
  • 12.2.2009 8:00:00

Promjena spola u Srbiji je, čini se, prilično popularna. U posljednjih 20 godina oko 160 Srba promijenilo je spol, a svake godine u Srbiji se operira i oko 20 stranaca

Prema riječima urologa Miroslava Đorđevića, koji od 1992. sudjeluje u timu koji u Beogradu obavlja operacije promjene spola, nitko se na ovaj potez ne odlučuje iz hira. Transseksualizam je, naime, prepoznatljiva bolest s kojom se ljudi rađaju.

'Osobe koje boluju od transseksualizma još kao djeca su prepoznatljive po svom ponašanju, oblačenju, po želji da se igraju suprotnog spola... To je bolest koja je zavedena u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i osobe koje boluju od nje imaju apsolutno pravo da budu liječene', objasnio je Đorđević za Press.

U početku su više muškarci prelazili na ženski spol, ali stanje se mijenja. 'U našoj sredini je taj broj otprilike podjednak. Obično to budu tri do četiri slučaja na 100.000 stanovnika. Točan podatak operiranih ne postoji jer mnogi pacijenti iz Srbije nakon operacije mijenjaju sredinu boravka, čak i državu, da ne bi bili prepoznati. Ali, otprilike, otkad se transseksualna kirurgija počela raditi kod nas, operirano je oko 160 naših građana', naveo je dr. Đorđević.

Nisu samo Srbi njegovi pacijenti. Promjenu spola u Srbiji obavljaju i stranci. Đorđević tvrdi da razlog ne leži u povoljnoj cijeni od 6.000 do 8.000 eura, već u kvaliteti.

'Oko 20 pacijenata godišnje iz cijelog svijeta dolazi ovamo kako bi ih se operiralo. Cijena operacije jest povoljna, no stranci ovdje dolaze prije svega zbog kvalitete toga što dobiju. Usporedbe radi, oni ovdje u jednoj operaciji dobiju sve što bi u Americi dobili kroz tri do četiri operacije', tvrdi dr. Đorđević.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više