KAD ZAKAŽE HIDRAULIKA

Što kad nastupe problemi s erekcijom?

29.10.2010 u 08:24

Bionic
Reading

Znače li njegovi povremeni problemi s postizanjem erekcije da mu se više ne sviđate?

Ne uspijeva postići erekciju? Ili, sve krene dobro, ali tijekom seksa muškost splasne? Dogodilo se to nekoliko puta? Znači li to da mu se ne sviđate više? Možda ima drugu? Ma, ne. U najvećem broju slučajeva ništa tako. Problemi s erekcijom sasvim su uobičajeni u zrelih muškaraca.

Možda se ništa od navedenog nije još n ijedanput dogodilo. Vrlo je vjerojatno da će se dogoditi. Stoga, budite pripremni. Neupitna je životna činjenica da godine prolaze. Ujedno je teško prihvatiti da nešto sasvim jednostavno poput seksualnog uzbuđenja kod muškarca odjedanput postaje problem. Vremenom se mijenjaju i žene. Zato je razumljiva prva pomisao koja dolazi nakon pojave problema muškosti da je zapravo problem u ženi. U fizičkim promjenama koje je sama doživjela. Da nije više privlačna. Pogotovo s obzirom na relativno puno proteklih godina zajedničkog života.

Razlozi su sasvim suprotni. Problemi s erekcijom normalna su pojava kod velikog broja muškaraca. U najmanjem broju su uzrokovani zasićenjem partnericom, ili nedostatkom zanimanja radi paralelne veze s nekom novom ženom. Lošija cirkulacija, visok krvni tlak, povišeni šećer, depresija, nikotin i alkohol neki su od brojnih čimbenika koji doprinose problemima s erekcijom.

Čak i kad ni jedan od njih ne utječe, tu je utjecaj stresa. Krediti, problemi na poslu, strah od gubitka radnog mjesta, briga radi budućnosti općenito samo su neki od čimbenika stresa koji nas u posljednje vrijeme pogađaju. Danas je teško pobjeći njihovim utjecajima. Jedan od osnovnih problema je što upravo zaposleni parovi radi malo zajedničkog slobodnog vremena na neki način dogovaraju termine za vođenje ljubavi. Ono, subota prije izlaska, nedjelja prijepodne. Ma koliko slobodnih termina žrtvovali, ne napuštajte spontanost. Neka vođenje ljubavi ne bude po narudžbi, nego po želji.

Za kraj. Ni u kojem slučaju ga ne osuđujte pomislima da niste privlačni ili da šara sa strane. Njemu je dovoljno teško. Zapravo, jedna od nekoliko strašnih stvari koje mu se mogu dogoditi je da muškost zakaže. Ne otežavajte dodatno. Već sutra će biti dobro, pa i bolje.