Ljubav i seks ŠAPĆI MI NJEŽNO

Način govora otkriva jeste li jedno za drugo

  • Autor: tportal.hr
  • 6.10.2010 8:40:58
  • 6.10.2010 7:48:13

Ako želite znati hoće li preživjeti vaša veza, na trenutak prestanite slušati što vam partner govori i usredotočite se na to kako govori. Naime, najnovija istraživanja dokazala su da sretni partneri oponašaju govor onoga drugoga prilikom razgovora

Američki istraživači su nedavno dokazali da parovi oponašaju govor svoje druge polovice, pogotovo u sretnoj fazi veze. Znači, što više partner oponaša vaš govor, preuzima od vas određene izraze, termine i fraze, vaša veza je čvršća.

James Pennebaker, profesor psihologije i koautor te studije, tvrdi da ljudi već nekoliko minuta nakon započetog razgovora počinju govoriti vrlo slično.

Istraživanje su proveli na čak 2.000 studenata, čiji je zadatak bio odgovarati pismeno na pitanja koja su bila postavljena na različit način. Ako je pitanje bilo postavljeno u ozbiljnom tonu, i odgovori studenata bili su u istom tom tonu. Studenti kojima je pitanje bilo postavljeno u nešto neformalnijem obliku davali su odgovore u kojima su koristili fraze koje inače koriste u svakodnevnom govoru.

Ta vrsta podudarnosti ne samo da otkriva je li par u sretnom periodu veze, već može otkriti i jeste li uopće jedno za drugo. Provjerom podudaranja jezičnog stila može se otkriti kompatibilnost ne samo ljubavnih parova, već i poslovnih partnera, te doznati imaju li zajedničku budućnost.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više