MAZI ME I PAZI ME

Što nakon seksa očekuju muškarci, a što žene?

01.10.2010 u 09:59

Bionic
Reading

Vrijeme neposredno nakon seksa drugačije doživljavaju muškarci i žene. Ono što se zapravo oduvijek zna, sada je potvrđeno i znanstvenim istraživanjem

Nakon mnogih istraživanja koja su se bavila iniciranjem seksa i samim seksualnim činom, dolazi jedno od rijetkih koje se usredotočilo na ponašanje muškaraca i žena nakon seksa. Rezultati su se pokazali više-manje očekivanima i još su jednom potvrdili uistinu velike razlike između muškaraca i žena.

Ženama je nakon seksa najvažnije da uspostave blizak odnos s partnerom, ispunjen intimnim razgovorom, poljupcima, maženjem te po mogućnosti izjavama ljubavi. Muškarci pak nakon seksa preferiraju drugačije stvari, poput pijenja, jedenja, pušenja ili traženja usluga od partnerica. Također, muškarci koriste to vrijeme i za novo iniciranje seksa.

Ipak, muškarci i žene nisu različiti u svojoj potrebi za ljubavlju. Naime, oba spola u dugim vezama su tijekom istraživanja istaknula da im je važno to da čuju 'volim te' nakon seksa. Zanimljivo je da su tu želju posebno naglasili muškarci, kojima je očito važno da znaju da ih voli partnerica s kojom su u dugoj vezi.