ZA RAZLIKU OD MUŠKARACA

Žene vole pričati o svojoj nevjeri

17.09.2010 u 10:10

Bionic
Reading

Čini se da žene zaista ne znaju držati usta zatvorena ni onda kad bi trebale. Naime, oko 40 posto žena koje je prevarilo svog partnera reklo je da je svoju nevjeru priznalo barem jednoj prijateljici

Žene će se prije izbrbljati o preljubu nego muškarci, koji takve stvari jedino povjeravaju strancima. Više od 40 posto žena koje su prevarile svog partnera o tome je pričalo barem s jednom prijateljicom. S druge strane, tri četvrtine muškaraca koji varaju svoje partnerice od straha da se to slučajno ne sazna o tome mudro šute.

No, iako će svoju nevjeru skrivati i od prijatelja, o osvojim ekspadama će se prije pohvaliti pred potpunim strancima. Samo šest posto muškaraca će najboljem prijatelju priznati nevjeru, dok će to isto napraviti 43 posto žena. Samo 15 posto žena o tome neće progovoriti ni u snu.

Stručnjaci za veze kažu da je to zato jer muškarci za razliku od žena imaju manje povjerenja u svoje prijatelje i jednostavno ne žele otkrivati ništa što bi ih učinilo ranjivima.

'Ukratko, muškarci ne vole otkrivati osjetljive stvari iz svog života, dok žene imaju puno povjerenja u svoje prijateljice. Muškarci se jednostavno ne vežu na jednak način i ne žele dijeliti stvari koje bi im napravile ranjivima. Oni se više vezuju na temelju zajedničkog iskustva poput izlazaka i napijanja vikendom, što je puno drukčije od izjave: 'Hej, znate li da sam spavao sa sestrom svoje žene?!' Boje se da bi takva informacija mogla biti iskorištena protiv njih u nekom trenutku.

Žene zato vole pričati i tračati. Vole dramatičnost sapunica, a toliko vjeruju svojim prijateljicama da ni ne pomišljaju da bi ih one mogle izdati', objasnio je stručnjak za veze Phillip Hodson.