NEPOPRAVLJIVA ŠTETA

Brak definitivno ubija seksualni život

26.08.2010 u 12:36

Bionic
Reading

Ulazak u brak loše utječe na seksualni život, a vođenje ljubavi počne se prorjeđivati nedugo nakon uplovljavanja u bračnu luku

Brak šteti seksualnom životu, tvrde znanstvenici koji su otkrili da prije odlaska pred oltar parovi mogu očekivati buran seksualni život i akciju više od četiri puta tjedno. No, nakon samo tri godine bračnog suživota, većina parova može se smatrati sretnima ako se poseksaju i jednom tjedno.

Pokazalo se da šest od deset parova vjeruje da je brak u potpunosti uništio uzbuđenje oko seksa. Nešto manje od polovice bračnih parova reklo je da im je odnos s partnerom više prijateljski nego ljubavnički.

Istraživanje je pokazalo da 59 posto parova vjeruje da se njihov seksualni život pogoršao nakon vjenčanja i da se više ne trude jedno oko drugoga. Trećinu partner više ne privlači u tolikoj mjeri kao prije, a 43 posto otkriva da im se supružnik potpuno opustio.

Osam od deset parova zapelo je u seksualnoj rutini, seksa se uvijek u isto vrijeme, na istom mjestu i u istim pozama. Da stvar bude gora, oko 79 posto ih više usrećuje dobar san nego prilika da se spontano poseksaju usred noći.

No, kad su u pitanju izvanbračne avanture, dvije trećine onih koji su to isprobali priznaje da je seks bio fantastičan u odnosu na onaj koji prakticiraju sa svojim bračnim parterom. Čak i petina onih koji nisu napravili preljub priznaje da bi vrlo rado imalo avanturu na jednu noć ako bi im se ukazala prilika ili ako im se seks s partnerom ne popravi. Isti postotak je priznao da bi u potpunosti shvatio ako bi im partner priznao da je spavao s nekim drugim.

Četvrtina je pak priznala da je spavala s nekom drugom osobom samo da bi zadovoljila svoju žudnju za dobrim seksom.

Zanimljivo je da dvije trećine partnera za očajan seksualni život krivi ubrzani i prezaposleni način života, a 80 posto ih je priznalo da su često previše umorni da bi se potrudili još i oko seksa na kraju dana. No, isto tako, 70 posto je otkrilo da bi ih vođenje ljubavi vjerojatno puno više zanimalo ako bi im partner bio romantičniji i malo se više trudio.