FATALNA PRIVLAČNOST

Tuđe voće je slađe

09.08.2010 u 09:04

Bionic
Reading

Zašto je trava zelenija u tuđem vrtu? Što čini grožđe slađim? Donosimo par važnih informacija. Ne za vrtlare, već za lovkinje u mutnom

Kažu da je trava uvijek zelenija u susjedovom vrtu. Čini se da ova stara mudrost vrijedi i kad su potencijalni partneri u pitanju. Ženke mnogih životinjskih vrsta najradije biraju one mužjake koji već jesu izabrani. Ovaj je fenomen poznat kao efekt vjenčanog prstena. Od zlatnih ribica, preko raznih ptica, sve do dama koje kroče ulicama Manhattana, ova istina stoji. On je već isproban - druge su ga željele, dakle sigurno valja, logika je u pozadini ove mudrosti.

Zabranjeno voće je najslađe

Ali teoriju i znanstvene tlapnje na stranu, evo zašto bi to vas moglo zanimati. Pokažete li jednoj grupi promatračica frajera u baru kako stoji sam, drugoj grupi istog tog frajera okruženog ženama, a trećoj grupi istog tog frajera okruženog drugim muškarcima, pa ih zatim pitate koliko je on fizički atraktivan i koliko je vjerojatno da bi s njim otišle u krevet, frajer najbolje prolazi u situaciji u kojoj je okružen drugim ženama. Ne zaboravite, radi se uvijek o jednom te istom čovjeku. Dakle, objektivno, on je uvijek jednako atraktivan!

Za muškarce je to recept za povećanje uspjeha ovog ljeta. Samo se okruži hrpom prijateljica i sreća je zajamčena. Nažalost, za dame ovaj trik ne vrijedi. U istom eksperimentu u kojem su muškarci procjenjivali atraktivnost žena u baru – ovisno o tome je li bila sama, okružena drugim muškarcima ili okružena drugim ženama, najlošiju prođu su imale žene okružene drugim muškarcima! Muškarci ne vole žene okružene brojnim muškarcima.

Dakle, dame, vrebate li vi mogući objekt za noćnu erotsku razbibrigu, pogledajte kvalitetu žena koje okružuju metu. S druge strane, odlučite li sami biti meta, sjednite opušteno potpuno sami na piće. Ribicama koje će biti uvjerene da su galebovi neće biti kraja.