Ljubav i seks OSJETLJIVE DUŠE

Prekidi veze više pogađaju muškarce nego žene

  • Autor: tportal.hr
  • 9.6.2010 11:59:12
  • 9.6.2010 10:59:51

Možda po njihovom ponašanju to ne izgleda tako, no muškarcima puno teže pada prekid nego ženama, dokazali su američki znanstvenici

Suprotno uvriježenim vjerovanjima, usponi i padovi u vezama imaju veći utjecaj na mentalno zdravlje mladih muškaraca nego žena, dokazali su znanstvenici s američkog Sveučilišta Wake Forest.

U njihovom istraživanju sudjelovalo je preko tisuću neoženjenih muškarca i žena u dobi od 18 do 23 godine. Pokazalo se da su muškarci ranjiviji od žena kad dođe do prekida, iako se u tim trenucima trude biti hrabri. Nesretne ljubavne veze teže im padaju nego pripadnicama ljepšeg spola, samo svoju tugu drugačije izražavaju.

To znači da je stres u burnim vezama više povezan s mentalnim zdravljem muškaraca nego žena. Znanstvenici su također otkrili da muškarci više emocionalno profitiraju u skladnim vezama.

Profesorica Robin Simon, koja je vodila ovo istraživanje, ponudila je i moguće objašnjenje. Ona, naime, vjeruje da su mladim muškarcima ljubavne partnerice obično primarni izvor intimnosti, za razliku od žena koje su jako povezane s članovima obitelji i prijateljima, pa zato teže proživljavaju raspad veze.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više