Ljubav i seks ŽENSKA LJEPOTA

Kad je zadovoljna izgledom, zadovoljna je i seksom

Gašenje svjetala, navlačenje pokrivača, napetost i suzdržanost u seksu. Simptomi su to njezina nezadovoljstva sobom. Nepotrebno. Muškarac je stvarno u krevetu, a ograničenja su samo zablude

U posljednjem kontroverznom Von Trierovom filmu jasno je izražena tvrdnja: ako je priroda zla, a žene su dio prirode, tada su žene zle. Žene jesu dio prirode. Međutim, problem je u prvoj pretpostavci. Priroda nije ni zla ni dobra. Priroda je lijepa. Lijepa je kada je zastrašujuća i bijesni. Poput lave koja se probija iz vulkana ili poput olujnog mora. Lijepa je kada se mirno izlaže, poput proljetnog voćnjaka ili mirisne crnogorične šume. A žene su dio prirode. Žene su lijepe.

Eric Cahan/Corbis
Ne postoje neprivlačna ženska tijela
Stoga je začuđujuće koliko je žena nezadovoljno svojim tjelesnim izgledom. Nezadovoljstvo izgledom, pak, vodi opterećenosti u krevetu, nemogućnosti prepuštanja uživanju i lošem seksu. Naravno, određena pristojna doza nezadovoljstva pojedinim sitnim detaljima omogućava njihovo poboljšanje. Međutim, kronično nezadovoljstvo tjelesnim izgledom vodi depresiji, apatiji i potpunom odustajanju od poboljšanja te apstinenciji.

Mnogo je tjelesnih tipova žena. Ovisno o društvu i povijesnom razdoblju određeni tipovi procjenjuju se ljepšima od drugih. Prisjetite se grčkog i rimskog razdoblja vladavine pri određivanju ljepote. Primjerice, božica ljubavi Afrodita s Melosa. Uska, krhka ramena, okrugle sitne grudi, trbuščić i veliki bokovi. Taj tip žene je nadahnjivao stotine velikih majstora renesanse. Daleko od toga nisu ni velike filmske dive prve polovice prošloga stoljeća. Vratimo li se još otprilike 22 stoljeća unazad, naići ćemo na Willendorfsku ženu, kipić žene bogatih oblina u svakome smislu.

Poboljšanje sitnih detalja zapravo znači prilagođavanje posebnom prostoru i vremenu. Ne postoje neprivlačna ženska tijela. Postoji samo veća ili manja potreba da se poboljšaju određene tjelesne osobine. Samopouzdanje ne proizlazi iz nekog vanjskog izvora, vijeća sudaca koji ocjenjuju izgled. Proizlazi iz subjektivnog zadovoljstva žene svojim tijelom. Kozmetika, odjeća, vježbanje terapije su za osnaživanje zadovoljstva svojim izgledom.

Nitko ne može izgledati kao netko drugi. Nitko se ne može sviđati baš svima. Nitko ne zna nosi li se neki komad odjeće ili obuće prvi puta. Nitko ne zna koliko je današnja frizura drukčija od jučerašnje. Međutim, ukoliko te promjene pospješuju zadovoljstvo sobom, to će se odraziti na samopouzdanju bilo u javnosti, bilo u intimi spavaće sobe. Svjetla će ostati upaljena, uživanje u seksu osigurano. Žene su dio prirode. Priroda je lijepa. Žene su lijepe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više