Ljubav i seks PRIRODNO NISMO MONOGAMNI

Ženama orgazam služi kao motivacija za seks

  • Autor: tportal.hr
  • 26.5.2010 19:08:35
  • 26.5.2010 16:05:25

Čemu služi ženski orgazam? Odgovor na ovo pitanje dugo se nije znao, ali znanstvenici sada tvrde da orgazam ženama služi kao motivacija za seks i razmnožavanje

Mnogi su se godinama pitali čemu služi ženski orgazam. Znalo se koja je funkcija ženskih grudi i ostalih dijelova tijela nježnijeg spola, ali nikada se nije znalo koja je funkcija orgazma. Sada je i to otkriveno. Naime, žene doživljavaju orgazam kako bi bile motiviranije za seks koji je, naravno, u funkciji razmnožavanja.

Alan Dixson, stručnjak za primate, kaže da je ženski orgazam ženi na neki način nagrada koja utječe na povećanje želje za seksom, ali i suprotnim spolom. Prema njegovim riječima, orgazam budi u ženama želju i instinkt koji služe u potrazi za boljom spermom jer se na taj način osigurava zdravije potomstvo.

Dugo se smatralo da je žena jedino živo biće ženskoga roda koje je priroda nagradila orgazmom. Međutim, razvojem znanosti otkriveno je da još neke jedinke poput dupina i čimpanzi mogu doživjeti orgazam. Na osnovi tih, ali i drugih brojnih rezultata, znanstvenici su zaključili da orgazam doživljavaju one vrste koje su prirodno poligamne.

Iz toga se nameće zaključak da ljudi nisu monogamni jer im je u prirodi da imaju više partnera. Takva otkrića dovode u pitanje brak, koji podrazumijeva monogamnu vezu. Hoće li ova otkrića uzdrmati same temelje društva, pokazat će vrijeme.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više