SVAKI PAR JE JEDINSTVEN

Seksualni stil otkriva kvalitetu veze

12.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Kako biste opisali svoj seksualni stil? Prema knjizi 'Discovering Your Couple Sexual Style' autora Barryja i Emily McCarthy, svaki par ima svoj jedinstveni seksualni stil koji govori o kvaliteti njihove veze i seksa

Nije svaki seks dobar seks. Svaki par ima svoje načine na koje se seksualno izražava, a to ovisi o njihovoj povezanosti, seksualnom iskustvu te, naravno, osobnosti.

Svakodnevni život i rutina često uzmu danak u spavaćoj sobi, a da se to i vama ne bi dogodilo vrijeme je da se suočite s istinom i poduzmete odgovarajuće korake. Najprije trebate naučiti koji vas seksualni stil karakterizira, a potom učiniti nešto što će dovesti do promjene, ako je želite.

Svaki par ima svoj jedinstveni seksualni stil

Komplementarni stil

Partneri uzbuđuju jedno drugo, a svatko je odgovoran za vlastitu seksualnost, ali uigrani su kao tim. I jednoj i drugoj osobi dopušteno je inicirati ili odbiti seks. Svaki od partnera slobodan je u izražavanju želja, što može rezultirati zanimljivim i raznolikim seksom. Prednost komplementarnog stila je u tome što partneri dijele iskustvo, a nedostatak mu je taj što se takav seks često pretvara u rutinu, a ljubavnici se uzimaju zdravo za gotovo.

Tradicionalni stil

Takvi parovi su predvidivi i stabilni. Vole mir, a u vezi žele sigurnost i osjećaj vrijednosti. Ljubavnici koji naginju tradicionalnom stilu znaju biti zabrinuti zbog seksa, a kod njih se jasno znaju uloge muškarca i žene. Seks je u takvim okolnostima muško područje, a žena je zadužena za intimnost i emocije. Tradicionalni stil je dobar jer se jasno znaju uloge u vezi, ali i u seksu. Nedostatak mu je manjak seksualne intimnosti i neravnopravnost partnera.

Stil srodnih duša

Ljubavnici uživaju u razmjeni iskustava i razgovoru o vezi. Provode mnogo vremena zajedno, jasno izražavaju svoje osjećaje i partnerove potrebe stavljaju ispred svojih. Oba se partnera osjećaju prihvaćeno, voljeno i željeno, bez straha i osude. Nedostatak mu je taj što se pretjerano boje da će povrijediti partnera, a problem često zna postati kroničan.

Strastven stil

Riječ je o parovima čiji su odnosi obilježeni jakim emocijama, dramom te snažnom strasti. Taj divlji odnos karakteriziraju živahnost, pustolovina, zabava, uzbuđenje i otvorenost. Svakako je riječ o stilu koji oduzima dah. Međutim, nedostatak mu je taj što su ljubavnici skloni i strastvenim svađama, a veza je iznimno nestabilna.