PREPREKE UŽITKU

Što sve stoji na putu ženskog orgazma?

11.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Mnoge žene imaju poteškoća s doživljavanjem orgazma. Osim toga, mnoge se žale i na manjak želje te slab libido. Takve smetnje uzrokuju brojni psihološki i fizički čimbenici

Sve je više žena koje ne mogu doživjeti orgazam, a na putu do savršenog užitka ispriječio im se moderan način života koji od njih zahtijeva da budu poslovne žene, dosjetljive supruge i brižne majke.

Nije stoga ni čudno to da se moderna žena ne može opustiti za vrijeme seksa. Prije nego što krene u ponovno buđenje seksualne božice u sebi, mora znati što joj stoji na putu do savršenog orgazma.

Odvlačenje pažnje

Žena mora biti fokusirana ako želi doživjeti orgazam. Svakodnevne obaveze donose joj stres, a kad se i upusti u seksualno druženje, po njezinoj se glavi motaju pitanja poput 'jesu li se to vrata zalupila' ili 'jesam li ugasila pećnicu'. Dakle, žena se ne može opustiti ni tijekom seksa, a to znači da ne može ni doživjeti orgazam. To je stvar prirode, žene jednostavno tako reagiraju.

Žena mora biti opuštena da bi doživjela orgazam
Loša tehnika
Neki muškarci nemaju dobru tehniku u seksu, što je rezultat dugih godina konzumiranja pornografskih filmova i časopisa. Međutim, svaki bi muškarac trebao odrasti, razgovarati sa svojom partnericom i čuti što ona želi i voli. Tako će postati bolji ljubavnik, a ona će uživati u orgazmu.

Loša predigra

Ništa ženu ne može toliko izbaciti iz raspoloženja pogodnog za seks kao loša predigra, a 70 posto ih ne može doživjeti orgazam samo penetracijom. Dakle, sve je važno, a prvi korak je da ženu dovedete u pravo raspoloženje. To je preduvjet za sjajan seks i još bolji orgazam.

Strah od trudnoće

Istraživanja pokazuju da strah od trudnoće pridonosi velikoj napetosti žena koje se ne mogu opustiti jer se boje da će ostati trudne. Budući da se ne može opustiti, žena ne može ni doživjeti orgazam. Kontracepcija, dakle, tu igra veliku ulogu.

Nisko samopouzdanje
Ako žena nije zadovoljna svojim izgledom, neće moći uživati u seksu. Njezin loš izgled ne mora biti realna slika stanja, ali ako misli da izgleda loše, za nju je to istina. Budući da se srami svoga tijela, želi seks u mraku, skriva se i zapravo jedva čeka da sve to prođe. To je, naravno, priča koja na kraju ne donosi orgazam.

Hormoni
Ženini hormoni mijenjaju se svakoga dana i svakoga mjeseca. Hormoni djeluju na neurotransmitere u mozgu koji su odgovorni za ženino seksualno ponašanje. Drugim riječima, nije ništa čudno to što se njoj malo seksa, a malo ne. O njezinom raspoloženju ovisi i njezin orgazam.

Krivnja

Osjećaj krivnje zbog vjere, odgoja ili samo dobar stari osjećaj krivnje… Što god od toga bilo, žena neće moći doživjeti orgazam. Krivnja pokreće niz mehanizama i ne dopušta ženi uživanje u seksu jer ga smatra prljavim i lošim. Takva uvjerenja nisu put do dobrog seksa i orgazma.