PLAVUŠE SU NEOZBILJNE

Brinete su uspješnije u ljubavi i poslu

14.01.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Plavuše se možda više zabavljaju, ali se zato definitivno više isplati biti brineta kad su ljubav i posao u pitanju

Skoro dvostruko više brineta zarađuje bolje od plavuša i crvenokosih, pokazalo je novo istraživanje. Osim toga, brinete svi shvaćaju ozbiljnije, dok 71 posto muškaraca za ozbiljnije i duže veze bira žene tamnije kose.

Istraživanje Garnier Nutrissea pokazalo je da 76 posto ljudi misli da su brinete inteligentnije, dok ih je četvrtina muškaraca okarakterizirala kao ljubavnice pune samopouzdanja. U istraživanju je sudjelovalo 6.000 osoba, a 81 posto ispitanika za brinete je reklo da su najiskrenije, 76 posto da su najinteligentnije, a 66 posto da su najmanje sklone promjenjivom raspoloženju. Muškarci su također otkrili da se najuspješnije osjećaju kad uza sebe imaju brinetu.

Iznenađujuće je to što plavuše, za koje se vjeruje da su samopuzdane i borbene, priznaju da se u seksi situacijama srame. Neke od slavnih plavuša u zadnje su vrijeme eksperimentirale s bojom kose, pa su poznate plavuše poput Scarlett Johansson , Jordan i Jessice Simpson svoju plavu kosu obojile u crno. Psihologinja Anjula Mutanda smatra da je to dobro rješenje za žene koje žele da ih se doživljava ozbiljnije.

'Kosa s godinama često prirodno potamni, pa je zato smeđa kosa povezana sa samopouzdanjem i samosviješću. Te pozitivne kvalitete pružaju osjećaj povjerenja i sigurnosti, što se odražava i na to kao ih drugi doživljavaju. Zato su mnoge žene koje su postale brinete često zatečene drukčijim reakcijama koje izazivaju, često boljima', kaže psihologinja Mutanda.