PROBLEMI U MEĐUNOŽJU

Zašto neke žene imaju otpor prema oralnom seksu?

12.11.2013 u 15:23

Bionic
Reading

Većina žena voli oralni seks i uživa u njemu. Međutim, postoje i one koje imaju strahovito velik otpor prema tome. Što je uzrok njihovih problema?

Oralno zadovoljavanje za žene može biti božanstveno iskustvo. Naravno, postoje muškarci koji to ne rad baš najbolje i žene tada zaziru od oralnog seksa. Međutim, postoje i žene koje imaju pogrešna uvjerenja o oralnom seksu, ali i neke fizičke tegobe.

Preosjetljiv klitoris

Neke žene imaju preosjetljiv klitoris te ih stoga ne privlači oralno zadovoljavanje. Kada im partner jezikom stimulira klitoris, one umjesto ugode najčešće osjećaju bol. To je razlog zašto imaju otpor prema oralnom seksu. Problem se može stručno riješiti i u takvim je slučajevima najbolje potražiti liječničku pomoć. Ako vaša partnerica ima preosjetljiv klitoris, nikako nemojte ustrajati na oralnom seksu.

Sve može, samo oralni seks ne može

Na nekim ženama strog tradicionalni odgoj ostavio je iznimno jak trag. Takve žene svoj spolni organ doživljavaju kao nešto prljavo i ne žele partnerova usta ni blizu tome mjestu. Za njih je to nepristojno i grešno. Pogrešna uvjerenja teško je iskorijeniti, ali nije nemoguće. Najbolje bi bilo zatražiti stručnu pomoć psihologa kako bi žena shvatila da i oralni seks ulazi u sferu normalnoga te da ne treba strahovati od osude. Tu je važno da ima veliku podršku svoga partnera.

Nesigurnost

Neke žene misle da njihov spolni organ ne izgleda onako kako bi trebao izgledati. Boje se da im je jedna stidna usna veća od druge. Strahuju da im je vagina prevelika ili premala. Ukratko, boje se da izgled njihova međunožja neće ispuniti partnerova očekivanja. Takve žene trebaju imati na umu da je izgled spolnog organa svake žene drukčiji, stoga ne trebaju imati kompleksa. Takvim ženama partneri trebaju ponavljati da su im stidne usne i vagina lijepe te im na taj način stvoriti osjećaj sigurnosti.

Neugodan miris
Istina je da neke žene imaju vrlo neugodan miris i okus vagine. Najčešće je to rezultat neke bolesti ili loše prehrane. Ako je riječ o bolesti, treba posjetiti ginekologa i problem riješiti. Ako je pak problem u prehrani, tada valja pojačati unos voća, povrća i vode u organizam. Svakako treba izbjegavati alkohol, ali i cigarete koje pridonose neugodnom mirisu. Također, treba napomenuti i da neke žene samo misle kako njihova vagina ima čudan miris i okus, ali to nema veze s realnošću. O tome žena i njezin partner trebaju otvoreno porazgovarati.

Napetost tijekom oralnog seksa
Ako žena nije opuštena, seks ne može biti dobar. Iznimka nije ni oralni seks. Neke žene jednostavno trebaju dužu predigru jer u suprotnom ostaju napete. Zbog toga su im napeti i mišići vagine, pa oralni seks ne može biti dobro iskustvo. Ako muškarac ne zna ili ne može opustiti ženu, najbolje je da ona to sama učini, i to tako da si u mislima ponavlja da je opuštena i da je seks uživanje. Najbolje bi ipak bilo da žena jasno da partneru do znanja u čemu je problem te da ga zajedno riješe.