LIBIDO DO NEBA

Seksi namirnice za vruće Valentinovo

12.02.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Želite nezaboravno Valentinovo? Neka prvi korak za pripremu praznika ljubavi bude nabavka moćnih namirnica koje će vam omogućiti nezaboravno seksualno iskustvo

Već i vrapci na granama znaju da ljubav ide kroz želudac. Ipak, nije svaka namirnica afrodizijak. Ako ovoga vikenda želite uživati u neobuzdanom seksualnom druženju sa svojim partnerom ili partnericom, nabavite namirnice koje će vas pripremiti za takve doživljaje.

Kamenice, smokve, tartufi i banane samo su neki od moćnih afrodizijaka. Pročitajte koje će vam namirnice probuditi seksualno uzbuđenje i osigurajte si ih ovoga Valentinova.

Banane potiču seksualnu želju
Banane
Iako nije toliko razvikana, banana je snažan afrodizijak. Osim što oblikom podsjećaju na falus, pa bude zločestu maštu, banane sadržavaju i alkaloid bufotenin te vitamin B6. Te supstance bude seksualnu želju, ali i izazivaju dobro raspoloženje.

Smokve
Već tisućljećima smokva je na glasu kao savršen afrodizijak. Povezivali su je sa seksom i plodnošću. Znanstveno je dokazano da magnezij iz smokve potiče seksualnu želju, a muškarcima produžuje erekciju.

Kamenice
Na ljestvici afrodizijaka one su na samome vrhu. Kamenice sadržavaju cink koji potiče proizvodnju testosterona, stoga su osobito korisne muškarcima. Međutim, dokazano je da kamenice potiču i seksualnu želju kod žena.

Chili papričice
Ove ljute papričice uzburkat će vam krv. Naime, njihove kemikalije ubrzavaju puls, pojačavaju rad srca te ubrzavaju dotok krvi do spolnih organa. Osim toga, papričice oslobađaju endorfin koji je odgovoran za dobro raspoloženje, ali i za snažan seksualni libido.

Čokolada
Odavno je poznato da i čokolada ulazi u skupinu afrodizijaka. Sadržava masnoće i šećer te potiče dobro raspoloženje, a organizam oslobađa od seksa. Čokolada je odgovorna i za stvaranje dodatne energije koja omogućava dulju seksualnu aktivnost.

Tartufi
Ove skupe gljive moćan su afrodizijaka. Zbog svoga intenzivnog mirisa, ali i kemijskih svojstava potiču lučenje hormona odgovornih za seksualno uzbuđenje. Navodno mogu itekako pomoći muškarcima koji imaju problema s erekcijom.

Đumbir
Ništa tako brzo ne dovodi krv u genitalna područja kao đumbir. Ako niste ljubitelj te biljke, bit će dovoljno da je samo pomirišite prije seksualne aktivnosti i učinak će biti gotovo jednak kao da ste je i jeli. Đumbir zajamčeno osigurava dugu vatrenu noć.

Bademi
Među nezaobilaznim afrodizijacima nalaze se i bademi. Bogati su vitaminom E koji potiče bolju funkciju spolnih organa. Osim toga, bademi poboljšavaju rad moždanih stanica, pa utječu i na pamćenje i bolje raspoloženje.