CENZURA DRUŠTVENE MREŽE

Grudi Doris Vrečko previše za 'čedni' Facebook

23.01.2010 u 13:25

Bionic
Reading

Hrvatski portal cromoda.com odlučio je podići glas protiv Facebooka. Naljutilo ih je što su im administratori najpopularnije društvene mreže na svijetu uklonili fotografiju na kojoj se vide gole grudi manekenke Doris Vrečko

Hrvatski portal Cromoda.com oglasio se priopćenjem za javnost u kojemu ukazuju na nedopustivo ponašanje društvene stranice Facebook. 'Dok na Facebooku već mjesecima bez problema postoje grupe Mrzim Šiptare, Gazi balije, Mrzim Hrvate, Mrzim pedere i Srbe na vrbe, administratori najpopularnije socijalne mreže na svijetu digli su se protiv golotinje sa zagrebačke modne piste’, stoji, među ostalim, u priopćenju.

Nezadovoljstvo je krenulo nakon što su jučer sa službenog Facebook profila portala CroModa.com uklonjene fotografije Doris Vrečko. Sporne fotografije snimljene su još početkom prosinca 2008. godine na Zagreb Fashion Weeku. Podsjetimo, manekenka je na reviji britanskog dizajnera Romera Bryana pokazala grudi koje su očito bile prevelik zalogaj za administratore Facebooka.

’Učitali ste fotografiju koja krši naše Uvjete korištenja, a sporna fotografija je uklonjena. Facebook ne dopušta fotografije koje napadaju pojedinca ili grupu ili koje sadrže golotinju, drogu, nasilje ili druge vrste kršenja Uvjeta korištenja. Ova pravila su osmišljena kako bi se osiguralo da Facebook ostane sigurno i pouzdano okruženje za sve korisnike, uključujući mnogo djece koja koriste web’, napisano je u objašnjenju koje je Facebook poslao CroModi.

S portala ironično komentiraju da je nakon ovog poteza Facebook ’konačno postao sigurno i pouzdano okruženje za sve korisnike’.