Ljubav i seks SEKS U GLAVI

Ženama treba i određena sigurnost prije seksa

  • Autor: tportal.hr
  • 7.1.2010 20:52:35
  • 8.1.2010 8:00:00

Istraživanjem je dokazano da je tijelo napaljenog muškaraca usklađeno s mozgom pa je i seks opušteniji, dok žene, unatoč seksualnoj želji i tjelesnoj pripremljenosti, ipak trebaju i emotivni odnosno mentalni razlog za ulazak u spolni odnos

Tim znanstvenika sa Sveučilišta Queens u Kanadi otkrio je da kod muškaraca seksualne zahtjeve tijela prati i mozak, dok kod žena impulsi tijela i mozga nisu dobro usklađeni. Istraživanje je obuhvatilo više od 2500 žena i oko 2000 muškaraca u periodu od skoro 40 godina, a kod svih je sudionika ispitano koliko su bili uzbuđeni tijekom odnosa i poslije raznih seksualnih simulacija.

Stupanj napetosti kod muškaraca i žena uspoređen je s reakcijama njihovog tijela. I dok je kod muškaraca tijelo reagiralo paralelno s mozgom, kod žena je bilo drugačije. Isti stručnjaci zaključili su da je ženama potrebna određena doza sigurnosti prije stupanja u seksualni odnos, dok se muškarci daleko brže opuste i praktički naglavačke ulaze u seksualni odnos. Stoga, piše u rezultatima istraživanja, muškarce koji tjelesno požele seks mozak automatski prati u njihovom fizičkom naumu.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više