MOĆ LJUBAVI

Zaljubljene žene mogu namirisati partnera

07.01.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Žene koje su zaljubljene mogu namirisati svog partnera, ali ne mogu razaznati miris prijatelja od mirisa stranca. One koje nisu zaljubljene, pak, imaju bolji njuh kad su njima strani muškarci u pitanju

Naime, skupina od 20 žena trebala je pomirisati tri majice. U jednoj majici sedam noći zaredom spavao je njihov partner, u drugoj majici prijateljica ili prijatelj, a treću je nosio potpuni stranac.

Majice su imale ušivene inicijale. Zanimljivo je da su sve žene uspjele prepoznati miris svoga partnera. No one koje nisu bile jako zaljubljene, uspjele su razaznati koja majica pripada prijatelju, a koja strancu.

Žene, pak, koje su bile jako zaljubljene znale su koja majica pripada njihovom dragom, ali su teže raspoznavale koja majica pripada prijatelju, a koja potpunom strancu.

Na njihovu neosjetljivost vjerojatno je utjecala zaljubljenost. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta McGill iz Montreala smatraju da žene koje vole očito podsvjesno manje pažnje posvećuju muškarcima koji bi mogli biti prijetnja njihovoj ljubavi.