Ljubav i seks ZNOJ GA OTKRIVA

Njegov miris otkriva jeste li mu privlačni

  • Autor: tportal.hr
  • 28.12.2009 11:33:24
  • 28.12.2009 10:51:23

Miris muškog znoja razlikuje se ovisno o njegovom raspoloženju, a žene su pomoću njega sposobne prepoznati privlače li ga

Istraživanje koje je provela dr. Denise Chan na Sveučilištu Rice u Tekasu pokazalo je da žene mogu razlikovati dva tipa mirisa znoja, 'normalan' i 'seksualan'.

Tzv. normalan znoj sakupljen je tijekom 20-minutnog perioda za vrijeme kojeg su muškarci gledali edukacijske videosnimke. Nakon toga su zamoljeni da gledaju 20-minutne erotske snimke, tijekom čega je sakupljen tzv. seksualni znoj.

Ispitanice su zatim mirisale te uzorke, a znanstvenici su im za to vrijeme mjerili aktivnosti u mozgu. Pokazalo se da je njihov mozak ne samo prepoznao te mirise, već i reagirao na njih, iako to ispitanice nisu osjetile.

Dr. Chen kaže da tzv. seksualni znoj 'osvijetli' različita područja u mozgu ispitanica, zbog čega su znanstvenici zaključili da je mozak žene sposoban prepoznati znoj muškarca kojem je privlačna. Sljedeći korak im je otkriti koliko ti mirisi zapravo utječu na ponašanje muškaraca i žena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više