PREPOZNAJTE SIGNALE

Što kad njoj nije do seksa?

21.01.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Seks bi trebao biti iskustvo u kojemu uživaju oba partnera. Kada to nije slučaj, javlja se problem. Što kad shvatite da se njoj ne da iako je pristala?

Vi ste prilično uzbuđeni, dajete sve od sebe, ali vaša partnerica ne reagira onako kako ste očekivali. Osjećate da nešto nije u redu jer se ona ne ponaša kao inače, a i prilično je ukočena. Nemojte odmah paničariti i misliti da ste podbacili kao ljubavnik. Najprije detektirajte problem, a onda otvoreno porazgovarajte.

1.Tiha je u krevetu

O problemima u seksu najbolje je razgovarati

Unatoč tomu što se vi trudite i dajete sve od sebe, ona je i dalje tiha te ne ispušta ni glas. Dodirujete je po svim ključnim mjestima, vrlo ste nježni i pažljivi i stalo vam je da i ona bude zadovoljna, ali reakcija s druge strane nema. To može biti neugodna situacija. Možda je riječ o ženi koja je i inače tiha u krevetu, a možda samo trenutno nije raspoložena za seks. Moguće je i da nešto ne radite kako treba, pa vam na taj način partnerica želi dati do znanja da joj seks ne odgovara. Činjenica je da ne možete točno znati što je problem. Najbolje će biti da porazgovarate s partnericom i otkrijete o čemu je riječ. Kvalitetan razgovor dovest će vas do odličnog seksa.

2.Požuruje vas

Možda vam ne govori izravno da požurite, ali svi njezini pokreti upućuju na to. Pomiče vaše ruke, namješta svoje i vaše tijelo, preuzima inicijativu i nameće brzi tempo. Ukratko, ponaša se drukčije nego inače, a u zraku se osjeća napetost i nestrpljenje. Za takvo ponašanje može biti stotinu razloga, ali koji god da je, vi se ne osjećate ugodno. Možete je odmah nježno upitati je li sve u redu. Ako vidite da stvarno žuri, nemojte inzistirati na seksu. Nježno porazgovarajte i jedno drugome pružite podršku.

3.Preglasna je

Niste još ni pošteno započeli, a ona već vrišti. Iako biste voljeli misliti da imate magični dodir, ipak znate da to nije tako. Što god da napravite, ona glasno uzdiše, viče i vrišti. Vi ste možda zbunjeni, ali ona to ne primjećuje. Zašto? Vjerojatno joj nije do seksa, ali želi stvoriti atmosferu da vi što prije završite. Bilo joj je neugodno reći ne, ali zapravo ne želi seks u tom trenutku. Ako primijetite da se događa upravo to, prekinite odnos i razgovarajte. Bilo bi dobro da u vezi imate toliko povjerenja da vam ona može reći da joj nije do seksa.

4.Ukočena je

Ovo se često događa ženama kada su u novoj vezi, a partnera još ne poznaju dobro. Osjetno su ukočene i napete, hladne su im ruke i noge i ne znaju što točno trebaju raditi. Vi se ne osjećate dobro jer vidite da ona ne uživa te da bi najradije bila negdje dalje. Pokušajte je umiriti toplim riječima jer ona mora osjetiti sigurnost. Neka vaši dodiri budu nježni. Važno je da predigra bude dovoljno duga kako bi se ona mogla opustiti. Ako se ovo događa paru koji je već duže vrijeme zajedno, ukazuje na problem o kojemu se mora razgovarati.