NAGRADNJAČE

Poklanjamo hit knjigu 'Nevjera: Vodič za suočavanje i prevenciju'

25.02.2016 u 15:40

Bionic
Reading

Nakon hit priručnika Tinejdžeri – praktični vodič za roditelje, ugledna psihologinja Ana Kandare Šoljaga u svojoj novoj knjizi Nevjera odgovara na ključna pitanja vezana uz fenomen nevjere – koji jednako intrigira od početaka civilizacije pa sve do danas. Autorica stručno i zanimljivo detektira najčešće probleme u kojima se sve tri osobe u ljubavnom trokutu mogu naći te nudi konstruktivne odgovore kako razriješiti tu bolnu, emocionalno iscrpljujuću i katkad, naizgled, nemoguću situaciju.

Ta tema koja se, najčešće nesrećom, tiče svih nas, s druge je strane, zbog svoje neugodne prirode i tajnovitosti, ispunjena predrasudama i pogrešnim shvaćanjima kao malo koja tema današnjice. Možda upravo zato što je toliko utkana u naše živote da nam se čini da svi ponešto o njoj znamo. No znamo tek to da ništa ne znamo. Jer priča o nevjeri priča je o nama samima – o načinima nošenja s našim osobnim problemima i našim najbližim i najintimnijim odnosima – i u tom je smislu krajnje složena jer je individualizirana, jer je svaki slučaj drugačiji i jer je do svakog rješenja potrebno doći na drugačiji način.

Ipak, Ana Kandare Šoljaga uspijeva detektirati najčešće situacije i probleme u kojima se osobe u ljubavnom trokutu mogu naći, te načine i metode pomoći kojih mogu razriješiti ovu za njih, a često i okolinu, iscrpljujuću situaciju. Jer činjenica je da nevjera boli. Ne samo prevarenu osobu, već i osobu koja vara i treću stranu u odnosu, a time posljedično ostvaruje i negativne učinke na djecu, obitelj i čitavu našu užu osobnu i poslovnu sredinu.

Knjiga između ostaloga daje odgovore na pitanja:

Što su predrasude, a što činjenice o nevjeri?
Kako prepoznati nevjeru partnera?
Može li se spasiti brak?
Može li se nevjerni partner promijeniti?
Treba li priznati nevjeru?
Kako znati koji odnos prekinuti, a koji zadržati?
Što napraviti kada se zaljubite u zauzetu osobu?
Kako oprostiti, a kako spriječiti nevjeru?

Knjiga se detaljno, konstruktivno i stručno bavi svakim pojedincem u navedenom ljubavnom trokutu i pomaže nam osvijetliti ovaj kompleksan fenomen iznutra. No, možda još važnije, ona nam nastoji pomoći u sprečavanju nevjere. Jedinstvena, originalna i praktična, ova knjiga orijentir je za snalaženje u kompleksnim koordinatama vašega ljubavnog života, koji će vam pomoći da bolje razumijete sebe i druge, bolje komunicirate i kvalitetnije volite.

Dr. sc. Ana Kandare Šoljaga vodeća je i međunarodno priznata psihologinja, autorica popularne knjige Tinejdžeri – praktični vodič za roditelje. Studij psihologije završila je u Rijeci, magistrirala i doktorirala u Zagrebu, a specijalizaciju iz psihologije savjetovanja stekla na University of Strathclyde u Škotskoj. Već dva desetljeća intenzivno se bavi psihološkim savjetovanjem u svojoj privatnoj praksi. Redovito nastupa u medijima i poznatijim TV emisijama, gdje je zbog svoje stručnosti, neposrednosti i iskustva rado viđena gošća. Više informacija o autorici i njezinu radu potražite na www.psiholog-rijeka.com

Knjiga Nevjera dostupna je u prodaji u knjižarama po cijeni od 89,00 kn.

Izdavačka kuća Znanje čitateljima tportala poklanja tri primjerka hit knjige Nevjera: Vodič za suočavanje i prevenciju, a dobitnice su Ana Livun, Lana Ribarić Rogić i Natalija Matić iz Zagreba.