NAGRADNJAČE

Vodimo vas na predavanje 'Emocije u odnosima – problem i/ili rješenje?'

27.10.2015 u 12:04

Bionic
Reading

Kako rješavati nerješive situacije, zašto uopće dolazi do konflikata u odnosima, što je pravi korijen problema, kako produbiti odnos i učiniti ga ispunjavajućim saznajte na predavanju Kyriaki Polychroni, predsjednice Europskog udruženja za obiteljsku terapiju (EFTA) i članice Američke akademije za obiteljsku terapiju (AFTA), koje se održava u zagrebačkom hotelu Panorama u petak, 30. listopada 2015. godine, od 18 do 21,30 sati.

Predavanje Emocije u odnosima – problem i/ili rješenje? kojeg će održati Kyriaki Polychroni, licencirani partnerski terapeut, omogućit će kvalitetnije sagledavanje interpersonalnog utjecaja emocija u odnosima što je osnova Emocionalno fokusirane terapije za parove (EFT).

Znanstveno je dokazano da je neurobiološka interkonekcija u partnersko-obiteljskim odnosima iznimno brza i kompleksna te da čak boja glasa jednog partnera aktivira centar za emocije kod drugog partnera što generira nesvjesne reakcije koje su najčešće plod disfunkcionalnosti u odnosu. Naime, istinska čežnja za konekcijom i povezanosti u odnosima često je zatrpana s dugogodišnjim predbacivanjem, razočaranjem, “borbom za prevlast” te je bitno shvatiti kako identificirati fenomen stresa tj. destrukcije u odnosu kako bi se mogla kreirati emotivna sigurnost i zadovoljstvo. Pritom je nužno odmaknuti se od površinske interpretacije odnosa kako bi identificirali korijen problema diskfunkcionalnosti što omogućava rekonstrukciju odnosa i kreiranje sigurnog okružja u kojem se mogu razvijati emotivno zdravi interpersonalni odnosi.

Koliko god partneri težili prema afirmativnom partnerstvu, rijetki su oni koji su to na duge staze i ostvarili. Poremećaji u odnosima su među prvih pet izvora izvora stresa koji je opet korijen velike većine oboljenja. Problemi u odnosima su izvor najveće emocionalne boli odraslih, a kod njihove djece izvor traumatskih iskustava.

Zdravi partnersko-obiteljski odnosi su osnova poticajnog roditeljstva kojeg svestrano promovira i zagovara Tomislav Kuljiš, organizator ovog predavanja, autor programa Roditeljstvo i Rani razvoj te osnivač Centra Prirodno roditeljstvo. Naime, partnersko-obiteljski odnosi utječu na rani dječji formativan period te je nužno pružiti podršku svim roditeljima kako bi mogli shvatiti koji je stvarni izvor konflikata unutar odnosa kako ba ga uspješno premostili.

Ovo dragocjeno predavanje stručnjaka svjetskog kalibra za rješavanje problema u odnosima je iznimno vrijedno za svakoga tko želi dublje razumjeti međusobno funkcioniranje, a ujedno je i uvod u edukaciju za terapeute Emocionalno fokusirane terapije (EFT) za parove, namijenjene aktivnim terapeutima raznih pravaca.

Kotizacija za predavanje iznosi 150 kn, a detaljne informacije nalaze se na www.prirodnoroditeljstvo.com.

Poklanjamo kotizaciju za jednu osobu, a dobitnica je Ana Jovičić izZagreba.