SVJESNOST O SIGURNOM SEKSU

Kondomi sve popularniji i kod žena

21.10.2009 u 11:02

Bionic
Reading

Čini se da kampanja za siguran seks u Velikoj Britaniji daje rezultate. Naime, uočeno je da su kondomi postali popularni među ženama gotovo kao i pilule

Britansko istraživanje pokazalo je da tri od četiri žene mlađe od 50 godina koriste kondom kao kontracepciju. Jedna od četiri žene za kontracepciju izabire pilulu. Da se stvari uistinu mijenjaju, najbolje pokazuju rezultati prijašnjih godina. Tada se 28 posto žena odlučivalo za pilulu, a 24 posto za kondom.

Istraživanje je pokazalo i da mlađe žene za seksualnu zaštitu koriste kondom ili pilulu, dok se starije žene odlučuju za trajniju zaštitu poput sterilizacije ili vazektomije.
Oko 90 posto muškaraca i žena reklo je da koriste kondome za zaštitu od trudnoće, a 45 posto ispitanika je izjavilo da koriste kondome jer žele spriječiti neželjene bolesti.

'Povećano korištenje kondoma jako je dobra vijest jer kondomi nude dvostruku zaštitu – od neželjene trudnoće, ali i od raznih infekcija i bolesti. Čini se da se svijest kod ljudi mijenja i to je dobra vijest', istaknula je Victoria Sheard, zamjenica ravnatelja institucije zadužene za seksualnu edukaciju.

Velika Britanija pokrenula je niz kampanja koje su imale za cilj poticanje sigurnijeg seksa. Državna vlast izrazila je zadovoljstvo rezultatima istraživanja jer su kampanje očito naišle na dobar odaziv.