SVE ZBOG ALKOHOLA

Pripitim ženama su neprivlačni muškarci lijepi

24.12.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Da nakon nekoliko pića uglavnom padaju kriteriji, to smo znali. No žene u pripitom stanju padaju na muškarce koje inače ne primjećuju te im ni nakon otrežnjena njihovi slučajni partneri ne prestaju biti privlačni

Istraživanja pokazuju da, nakon što dođu k sebi, žene zadržavaju simpatiju i jednostavno ne mogu razlučiti je li im netko privlačan ili nije. Rezultati su pokazali da čak i žene koje popiju samo malu količinu alkohola gube sposobnost ocjenjivanja izgleda, prenosi dailyexpress.co.uk.

Oba spola privlači simetrija lica, stoga oni koji imaju izrazito simetrično lice u normalnim okolnostima bolje prolaze kod pripadnika suprotnog spola. Smatra se da je to zbog toga što ljudi bez vidljivih nedostataka predstavljaju poželjnije roditelje djece i da imaju dobre gene.

Prilikom testiranja, 45 žena je ocijenilo lica šezdeset parova muškaraca. Jedan od muškaraca u paru imao je simetrično lice, dok drugi nije. Žene su morale identificirati muškarca sa simetričnim licem. Pokazalo se da je sposobnost prosuđivanja ovisila o količini alkohola koju je svaka od žena popila u proteklih šest mjeseci. One koje su popile više alkohola nisu ni trijezne znale odabrati muškarca sa simetričnim licem. Čini se da utjecaj alkohola kod žena može trajati mjesecima.