TRAŽI, TRAŽI PA ĆEŠ NAĆI

Famoznu G točku ima samo četvrtina žena

23.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Talijanski znanstvenici koristili su se ultrazvukom ne bi li dokazali postojanje famozne G točke, no došli su do, za mnoge žene, poraznog podatka. Točku neslućenog užitka ima tek jedna od četiri žene

Iako su znanstvenici sa sveučilišta L'Aquila iz Italije, kako prenosi Lice Scientist, potvrdili da postoje određene anatomske razlike između žena koje tvrde da doživljavaju vaginalne orgazme i onih kojima to ne polazi za rukom.

Žene koje mogu doživjeti orgazam tijekom penetracije, a bez stimuliranja klitorisa imaju deblje tkivo na području između vagine i uretre, što znači da se s medicinskog gledišta vrlo lako može odrediti razlika između sretnica koje orgazam doživljavaju penetracijom i onima koje to mogu doživjeti isključivo stimulacijom klitorisa.

No, dobra vijest je da znanstvenici vjeruju da žene s debljim tkivom mogu 'naučiti' kako doživjeti vaginalne orgazme. Iako je ultrazvuk pokazao da samo osam od trideset žena ima G točku, samo je njih pet reklo da doživljava vaginalne orgazme. No, nakon što su dobile savjet o tome kako da nađu svoju G točku, dvije od preostale tri žene počele su doživljavati vaginalne orgazme.

Znanstvenici sad istražuju postoji li poveznica između dlakavijih žena i G točke jer se vjeruje da je testosteron odgovoran za deblje tkivo na tom području.

Kako je većina žena rođena bez G točke, znanstvenici vjeruju da je moguće G točku stvoriti vježbanjem.