ALKOHOLOM DO SAMOPOUZDANJA

Žene vole piti prije seksa

23.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Milijuni Britanki prije seksa popiju koju čašicu jer im, kažu, alkohol pomaže da se riješe inhibicija, a šest posto njih nikad se nije trijezno seksalo

U istraživanju koje se bavilo vezom između seksualnih navika i konzumacije alkohola sudjelovalo je 3.000 žena, a polovica ih je priznala da im je draže seksati se kad malo popiju.

Pokazalo se da žene najčešće pate od manjka samopouzdanja kad je tjelesni izgled u pitanju, pa kad popiju malo alkohola, osjećaju se samopouzdanije i opuštenije. Svakako iznenađuje to što čak 75 posto njih priznaje da im je draže popiti čašu dvije vina prije nego što odu u krevet sa suprugom ili dečkom.

Istraživanje je također pokazalo da je prosječna žena spavala s osam muškarca, ali i da je bila pijana s najmanje petoricom njih. Još gore je to što se u nekim slučajevima nije mogla sjetiti ni imena muškarca s kojim je provela noć. Većina žena izjavila je da bi razmislila o seksu s novim partnerom nakon četvrtog izlaska.

Kathryn Lakeland iz Femfresha koji je proveo ovo istraživanje kaže da je nedostatak samopouzdanja velik problem kod žena. 'Ovi rezultati jasno ukazuju na to da Britankama danas zbilja nedostaje samopouzdanja. Činjenica da alkohol igra integralnu ulogu u njihovim ljubavnim životima pokazuje da je potrebno pronaći način da pojačaju samopoštovanje i kad je seks u pitanju. To je samo dokaz da se žene ne mogu opustiti i u potpunosti uživati u sebi bez nečeg što bi im oslobodilo inhibicije', tvrdi Lakeland.