FIZIČKA PRIVLAČNOST

Nema više dvojbe: Muškarcima su seksi ovakve žene

09.12.2014 u 10:59

Bionic
Reading

Ono što je privlačno muškarcima, nije ženama i obrnuto. Iako su se u stavovima donekle približili, muškarci i žene još su različiti

Kakav izgled je privlačan ženama, a kakav muškarcima? Na to pitanje odgovor je ponudilo najnovije istraživanje iza kojega stoje časopisi Men's Health i Women's Health, a u njemu je sudjelovalo 1.000 muškaraca i 1.000 žena.

Kada je riječ o savršenom i seksipilnom tijelu, muškarci i žene imaju različiti doživljaj. Ženama se, kako pokazuje istraživanje, sviđa kada je žena mršava i pomalo muški građena, odnosno sviđa im se tip žene Cameron Diaz. Muški je pak ukus potpuno različit – oni vole žene putenih figura kakvu ima Kate Upton.

Muškarci i žene razlikuju se i u pogledu muške privlačnosti. Naime, muškarcima se sviđa muževan i pomalo grub izgled kakav je imao Hugh Jackman kao Wolverine. Žene pak imaju drugačiju viziju seksipilnog muškarca i ona se može opisati kao Ryan Gosling. Dakle, ženama su privlačni dječački slatki i pomalo nježni muškarci.

Ženama su najprivlačniji dio tijela na muškarcima prsa, a potom slijede lice i stražnjica. Zanimljivo je i kako je većina žena izjavila da im ne smeta ako muškarac na prsima ima dlake. Žene i muškarci dijele vrlo sličan ukus kada je riječ o frizurama i tetovažama što je jedno od rijetkih područja na kojima su se složili.

Razlike postoje i u seksualnim željama – muškarci maštaju o seksu utroje, a žene o seksi igricama u krevetu. Muškarci i žene različito doživljavaju i prevaru; 82 posto žena smatra da je slanje seksi poruka varanje, a s takvim stavom slaže se tek 67 posto muškaraca. Za 85 posto žena poljubac je prevara, a takvo mišljenje ima i 78 posto muškaraca.

'Naše istraživanje pokazuje kako muškarci i žene počinju vrlo slično razmišljati o nekim stvarima, ali kada je riječ o fizičkoj privlačnosti, nastaje zbunjenost. Žene očito još uvijek ne mogu shvatiti kako su muškarcima seksi žene s oblinama. No ono što je vidljivo da žene pored sebe uvijek žele imati pravoga muškarca', izjavila je Farrah Storr, urednica časopisa Women's Health.