PRAVO IZNENAĐENJE

Bole vas leđa? Ove seks poze su idealne za vas

29.10.2014 u 12:18

Bionic
Reading

Bolna leđa vrlo su neugodna pojava i mogu dovesti do izbjegavanja seksa, no znanstvenici su otkrili koje poze ublažavaju tu bol - i kod žena i kod muškaraca

Znanstvenici su otkrili koje su najbolje poze u seksu za žene koje imaju bolna leđa. Unatoč vjerovanju da je u takvoj situaciji najbolja poza tzv. žlica, najnovije istraživanje to demantira.

Prema otkrićima kanadskih znanstvenika sa sveučilišta Waterloo, najbolje poze za žene s bolnim leđima su misionarska te tzv. doggy style. Ove dvije poze ženama najviše odgovaraju ukoliko osjećaju bol u leđima.

Ovo istraživanje je zanimljivo jer prvo dokumentira način na koji se kralježnica giba tijekom seksualnog odnosa, a znanstvenici su istaknuli da je poza 'žlica' zapravo najgora za žene koje imaju problema s leđima.

'Vjerovalo se da poza 'žlica' pomaže kod bolnih leđa jer na neki način smanjuje osjetljivost živaca i prenosi opterećenje na tkivo. No naše istraživanje to demantira, a proveli smo detaljan pregled gibanja kralježnice i mišića oko nje. Popularna poza je zapravo najgora za bolna leđa', pojasnila je Natalie Sidorkewicz, voditeljica istraživanja.

Gotovo identično istraživanje provedeno je i prošloga mjeseca, samo tada su znanstvenici proučavali muškarce, odnosno pokušali su pronaći koje su najbolje poze za muškarce s bolnim leđima.

Za njih je, pokazalo je istraživanje, najbolja poza doggy style. Misionarska im se pak ne preporučuje jer bi im mogla pogoršati stanje kralježnice.