IZNENADIT ĆETE SE

Seks je važan za brak? Manje no što mislite!

21.10.2014 u 11:35

Bionic
Reading

U novim vezama uvijek je puno strasti, ali s godinama se parovi zabrinu misleći da je ona nestala i da će sve propasti. Ako i vi tako razmišljate, utješit će vas ova vijest jer istraživanja tvrde da postoji nešto puno važnije od seksa

U studiji s dvije tisuće muškaraca i žena koji su braku jedno desetljeće zaključeno je da je za kvalitetnu i sretnu vezu najvažnija iskrena komunikacija. I to je njihov savjet svim mladim parovima koji misle da je sve drugo, posebno seks, važno za uspjeh veze.

Neke će iznenaditi ovaj rezultat jer je dobar seksualni život došao na 18. od ukupno 20 mjesta, daleko iza kvaliteta kao što su strpljenje, poštenje, poštovanje ili vjernost.

Drugi najvažniji savjet je kompromis, a slijedi ga ustrajnost u braku, unatoč teškim vremenima i preprekama. Tek je jedan posto ispitanika inzistirao na tome da je dobar seksualni život ključ duge i sretne veze.

S ovim savjetima na listi su se našli i oni da je važno uvijek zadržati smisao za humor i biti nasmijan, a shodno tome dolazi i savjet kako nikada ne treba otići na spavanje dok se problem ne riješi, dakle ako ste još uvijek posvađani.

Među nekim neobičnim savjetima našli su se i oni da se uopće ne treba vjenčavati, imati djecu ili da je najvažnije ne dopustiti obitelji da se miješa u bilo kakve odluke. Po pitanju zasnivanja obitelji mnogi savjetuju da je pametnije imati djecu nakon što se složi što bolja financijska konstrukcija i da je svakako bitno provesti neko vrijeme u braku bez prinove.

Studiju je provela tvrtka Slater & Gordon, a voditeljica i odvjetnica Sarah Thompson za Daily Mail je rekla kako je iz njezinog poslovnog iskustva vrlo jasno da je brak institucija u kojoj se mora puno raditi: 'Čak i s najboljim namjerama i željama brakovi ne uspiju uvijek opstati. Kada razgovaram s klijentima o tome što je uzrokovalo razvod, najčešće se pokaže da je glavni razlog prekid komunikacije i nedostatak kompromisa.'