STVARNOST ZOVE!

Ako uhodite bivšu ljubav, ozbiljno ste zaglibili

27.09.2014 u 08:28

Bionic
Reading

Baš kao što smo skloni gledati sve ružičastim naočalama na početku veze, tako volimo preuveličavati kada sve postane stvar prošlosti. Mislite li da je vaš bivši partner bio ono najbolje što ćete imati u životu, evo načina da realno sagledate stvari i što prije zaliječite slomljeno srce

Terapeutkinja te savjetnica za odnose i veze Tracey Cox na osnovi mnogobrojnih razgovora s parovima zaključila je koliko nerealno doživljavamo prekide i tako sami sebi, često bespotrebno, produljujemo agoniju.

Potvrdila su to i mnogobrojna istraživanja pa jedno od njih kaže da svaka 12. osoba nije preboljela bivšu ljubav, a većini ljudi treba minimalno mjesec dana po godini veze da zaliječe slomljeno srce.

Cox ističe nekoliko stvari zbog kojih teže nastavljamo sa svojim životima te na osnovi mnogobrojnih iskustava daje savjete kako se što prije oporaviti.


Seks je bio fantastičan

Ako je ovo glavni razlog koji vas muči, moglo bi se reći da ste u laganoj prednosti naspram onih koji su primjerice prevarili partnera i sada neizmjerno žale ili su prekinuli vezu, a da ni sami ne znaju zašto.

Seks je možda bio jako dobar, ali morate znati zbog kojeg razloga. Radi li se o super kemiji koja se uvijek stvarala između vas dvoje, logično je da ćete se brinuti kako to ponoviti s nekom drugom osobom. Stavite sve prednosti na papir. Zaključite li da se radilo o nekim cool mjestima, romantičnim gestama ili pozama, to je nešto što ćete sigurno imati i s novim partnerom.

Udaljili ste se

Ovakav način prekida čovjeka doslovno može izludjeti jer ne zna što je točno uzrokovalo krah veze. Stalnim analiziranjem raznih situacija koje su možda važne, a možda nisu, samo ćete biti još nesretniji. Jedino rješenje je da nazovete bivšeg ili bivšu i kažete kako se osjećate te zatražite iskren odgovor. Ukoliko to nije opcija, pitajte blisku osobu koja je upućena u situaciju i inzistirajte na brutalnoj iskrenosti.

Krivica za prekid samo je vaša

Niste odoljeli nekome i upustili se u romansu za jednu noć. Na kraju ste sve priznali jer vas je izjedalo grizodušje. Sada ste očajni jer volite osobu koju ste toliko povrijedili. Ako ste sigurni da niste varali zato što veza ionako nije bila dobra, ne preostaje vam ništa drugo nego da tražite drugu šansu. Čak i ako vas odbije, znat ćete da nema šanse za pomirenjem te morate krenuti dalje.

Zajednički prijatelji i sjećanja

Nakon prekida najgore što vam se može dogoditi jest to da imate zajedničke prijatelje. A zamislite samo kako je tek njima jer ni sami ne znaju kako bi se ponašali ili što bi vam rekli. Morate pustiti da vrijeme odradi svoje i nemojte pričati samo o prekidu jer ćete sve udaljiti od sebe. Za fotografije, razne sitnice, pa i zajednički stan postoji puno lakše rješenje – riješite se svega, preselite i započnite novo poglavlje.

Postali ste uhoda

Znate da je suludo to što namjerno prolazite pored njegova ureda ili idete istim putem na posao u nadi da ćete ga sresti, ali ne možete si pomoći? Da, to je sigurno pomalo zabrinjavajuće i morate stati na loptu.

Zapišite svaki put kada dobijete poriv učiniti takvu glupost ili kada je učinite zapišite kako ste se osjećali i kasnije to pogledajte pa ćete shvatiti koliko je ludo i bespotrebno.