MUŠKARCI I ŽENE

Kako se nosimo s lošim raspoloženjem?

23.09.2014 u 09:19

Bionic
Reading

Svi smo ponekad loše volje, ali budite svjesni da to može imati negativne posljedice na vezu, jer muškarci i žene drugačije rješavaju problem

Britanska tvrtka koja proizvodi vitamine Healthspan napravila je studiju kojom se pokušalo saznati koliko loše raspoloženje utječe na svakodnevni život. U studiji je sudjelovalo po 1.000 žena i 1.000 muškaraca, a kao najčešći uzroci loše volje kod nježnijeg spola navedeni su osjećaj viška kilograma, financijski problemi i loše vrijeme. Također je četvrtina žena rekla kako im je za loše raspoloženje često krivo i partnerovo nerazumijevanje.

I dok studija pokazuje da su žene prosječno pet sati tjedno loše volje, muškarci tvrde da je to i osam sati. U jednoj godini to bi bilo deset dana. Neke su dodale kako se ta loša raspoloženja pogoršavaju s godinama, a većina žena sasvim očekivano pokušava se utješiti šopingom, vježbanjem, slatkišima ili čašom vina.

Naravno, raspoloženje utječe i na odnose u vezama, a psihologinja Sally Brown istaknula je za Women's Weekly kako je to neka vrsta barometra koliko smo zadovoljni svojim životom.

I muškarci imaju trenutke neraspoloženosti, ali studija je pokazala da ih doživljavaju na drugačiji način nego žene. One u tim situacijama uglavnom žele vrijeme za sebe bez okruženja drugih, a muškarcima upravo tada najviše treba partnerica i njezina utjeha. Ovo je samo još jedan dokaz za to koliko su muškarci i žene različiti te zašto su veze ponekad jako komplicirane.

Oko 23 posto ispitanih reklo je da loše raspoloženje utječe i na seksualni život, a 68 posto muškaraca otkrilo je da se najradije povuče kada shvate da je partnerica loše volje. No manji broj muškaraca, oko 15 posto, usudi se reći partnerici da se trgne i oraspoloži.