ZNANSTVENICI OTKRIVAJU

Jasan znak da vas muškarac pokušava zavesti

28.08.2014 u 10:35

Bionic
Reading

I muškarci i žene vole se prikazati u najboljem svjetlu kada im se netko sviđa, a sada su znanstvenici dokazali da jači spol u tu svrhu koristi i svoj glas na neobičan način

Kada se muškarcu sviđa žena, neće samo paziti što govori, već će promijeniti i ton glasa koji može imati pjevan prizvuk. Znanstvenici su čak zaključili da zbog takvog tona muškarac može biti privlačan i ljudima koji ga okružuju iako ne sudjeluju direktno u razgovoru.

Istraživanje su proveli znanstvenici na škotskom sveučilištu Sterling, a uključili su 110 muškaraca. Snimajući njihove razgovore sa ženama koje su im bile privlačne, znanstvenici su primijetili da muškarci imaju drugačiji ton glasa, pjevni, ali i dublji.

Nakon što su snimke takvih razgovora puštene ženama one su također smatrale privlačnijima one muškarce koji su govorili melodioznim i dubljim tonom glasa. Rezultate su dodatno potvrdili kada su im primjerice puštali razgovore na češkom jeziku jer one nisu razumjele što se govori, već su se oslanjale isključivo na ton glasa.

Psiholog i voditelj studije Juan David Leongómez rekao je za The Telegraph kako istraživanje samo potvrđuje to da muškarci žele ostaviti muževniji dojam. No budući da se izražena muževnost često povezuje s agresijom i promiskuitetom, muškarci su zbunjeni pa je to razlog zašto se javlja taj pjevni ton u razgovoru. Žele ostaviti dojam muževnog muškarca, ali i uvjeriti partnericu da će jednog dana biti dobri muževi i očevi.